Zoeken in GGD Amsterdam
Pad tot huidige pagina
Verbergen
De GGD richt zich op alle inwoners van Amsterdam,­ Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Gezondheid in Beeld

Lijst

Wat is Gezondheid in Beeld?

Gezondheid in Beeld is een makkelijk toegankelijke en interactieve website die inzicht geeft in de gezondheid, het welzijn, de leefstijl en de leefomgeving van Amsterdammers en inwoners in de regio Amstelland. Gezondheid in Beeld bevat gegevens van de diverse monitorstudies die binnen de GGD Amsterdam plaatsvinden. Voor uw gemak is de informatie opgedeeld in drie thema’s: jeugd, volwassenen. Uniek is dat u zelf bepaalt welke informatie u graag wilt zien. U kiest een informatiebron en een onderwerp en alle informatie wordt op het scherm getoond in de vorm van tabellen, kaarten, taartgrafieken, histogrammen en lijndiagrammen. Dit geeft u een snel antwoord op vragen als:

  • in welke Amsterdamse wijk komt de vaakst ernstige eenzaamheid voor?
  • wat is het percentage kinderen met overgewicht?
  • wat is het percentage seksueel actieve jongeren naar etnische herkomst?
  • wat is het percentage rokers inde gemeenten in de regio Amstelland

Voor wie?

Gezondheid in Beeld is voor iedereen die geïnteresseerd is in de gezondheid en het welzijn van de bevolking van het werkgebied van de GGD Amsterdam. Van beleidsmedewerker tot onderzoeker en van schooldirecteur tot burger.

E-mail: gezondheidinbeeld@ggd.amsterdam.nl

Nieuwsgierig? Ga naar de cijfers!

Lijst

Meer informatie

Afdeling EGZ
Telefoon: (020) 555 5495
E-mail: gezondheidinbeeld@ggd.amsterdam.nl

Nieuws januari 2017

Wat is er nieuw op Gezondheid in Beeld?

  • De Amsterdamse gezondheidscijfers worden vanaf nu ook op wijkniveau gepresenteerd. Er zijn 99 wijken in de stad. Bent u geïnteresseerd? Ga dan naar Gezondheid in Beeld en selecteer ‘Wijk (99)’, linksonder naast de kaart.
  • U vindt op Gezondheid in Beeld de nieuwste cijfers van jongeren van het voortgezet onderwijs (Jij en Je Gezondheid), van schooljaar 2015-2016.
  • Gegevens over herkomst zullen we voortaan in 3 categorieën in plaats van 7 categorieën presenteren. Dit doen we zodat privacy van de Amsterdammers gewaarborgd blijft.

De resultaten komen uit het monitoronderzoeken van de GGD Amsterdam en gaan over zowel jeugd, volwassenen als ouderen. Zoals u gewend bent, is het mogelijk om cijfers weer te geven naar onder andere geslacht, herkomst, en opleidingsniveau.

U vindt op Gezondheid in Beeld onder andere cijfers over zuigelingenvoeding, overgewicht bij jongeren en beweeggedrag van jongeren van 10 jaar. En wist u dat het percentage volwassen met obesitas in Zuidoost het hoogst is?

Gezondheid in Beeld is een product in beweging. Binnenkort krijgt de website een nieuwe look!