Zoeken in GGD Amsterdam
Pad tot huidige pagina
Verbergen
De GGD richt zich op alle inwoners van Amsterdam,­ Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Nieuwsbrief #24

januari 2018

Nieuwsbrief #24

Onderwerp

EGZ Nieuwsbrief

Lijst

Inhoud

  • Valpreventie Amsterdam
  • Jij en je gezondheid Nieuws
  • Kick-off website Gezonde School
  • Factsheets Gezondheidsmonitor
  • Vernieuwde GroeiGidsapp
  • Tandenlandapp
  • Nieuwe release Gezondheid in Beeld
  • Publicaties
  • Colofon

Valpreventie Amsterdam

Jij en je gezondheid Nieuws

Het doel van Jij en je gezondheid (JEJG) is om te zorgen dat kinderen en jongeren op tijd de juiste zorg ontvangen. Dus niet wachten tot problemen escaleren, maar op tijd met ouders en kinderen in gesprek. JEJG faciliteert de Jeugdgezondheidszorg bij de uitvoering van de preventieve gezondheidsonderzoeken. Voorafgaand aan het contactmoment met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige vullen kinderen en/of ouders een digitale gezondheidsvragenlijst in bestaande uit valide en betrouwbare screeningslijsten. Op basis van hun antwoorden ontvangen zij daarna direct tips en adviezen over de gezondheid en leefsituatie (van hun kind). JEJG wordt in Amsterdam/Amstelland ingezet op zowel het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs als het middelbaar beroepsonderwijs. Lees hieronder de stand van zaken en de (door)ontwikkelingen per onderwijstype.

Lees meer.

Kick-off website Gezonde School

Factsheets Gezondheidsmonitor

GroeiGidsapp vernieuwd

Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan een grote vernieuwing van de GroeiApp. Deze app hoort bij de GroeiGidsen die ouders van verloskundigen, kraamverzorgenden en de jeugdgezondheidszorg ontvangen. De app gaat verder onder een nieuwe naam: GroeiGids app en heeft een geheel nieuw uiterlijk gekregen.

Een aantal nieuwe functies zijn toegevoegd, waaronder de mogelijkheid om groeicurves van verschillende kinderen te vergelijken en het ontvangen van berichten in de tijdlijn. Verder is de inhoud van de GroeiGids website geïntegreerd in de app. Zo kunnen ouders makkelijker informatie over gezondheid en opvoeding zoeken. Naast de vernieuwde app, is ook de landelijke samenwerking rondom de GroeiGids een feit. Inmiddels zijn 12 GGD/JGZ-organisaties aangesloten.

Nieuwsgierig?

De nieuwe GroeiGids app is vanaf 14 december jl. gratis te downloaden voor Andoid en iOS.

Tandenland app helpt ouders en kinderen tandenpoetsen

In de strijd tegen cariës onder jonge kinderen, heeft de GroeiGids, op verzoek van de afdeling Jeugdgezondheidszorg, de Tandenland app ontwikkeld. De Tandenland app is de eerste niet-commerciële app, die op een leuke en makkelijke manier tandenpoetsen stimuleert. De app is ontwikkeld in samenwerking met EGZ en ITforCare.

De app gebruikt het succesvolle voorlichtingsprogramma Trammelant in Tandenland als basis. Dit programma is erkend als effectieve jeugdinterventie door het Nederlands Jeugdinstituut (NJi). Naast een poetstimer, kunnen kinderen in 4 filmpjes zien hoe gaatjes ontstaan, hoe je ze kunt voorkomen en hoe een bezoek aan de tandarts eruit ziet. Ook bevat de app tien handige tips voor ouders om het kindergebit gezond en vrij van gaatjes te houden.

Ouders kunnen de Tandelandapp gratis downloaden

Lijst

Nieuwe release Gezondheid in Beeld

Colofon

Lijst

De afdeling Epidemiologie, Gezondheidsbevordering en Zorginnovatie (EGZ) is onderdeel van de RVE GGD Amsterdam en meet de staat van de gezondheid van de bevolking in Amsterdam e.o.*
De onderzoeksresultaten worden meegenomen in het gezondheidsbeleid en toegepast bij gezondheidsbevordering én zorginnovatie. Hierbij kan gedacht worden aan het bevorderen van een gezonde leefstijl, een gezonde school of een gezonde wijk.

* De GGD Amsterdam richt zich op alle inwoners van Amsterdam, Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn