Zoeken in GGD Amsterdam
Pad tot huidige pagina
Verbergen
De GGD richt zich op alle inwoners van Amsterdam,­ Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Interactief theater voor kinderen

2 mei 2017
-
Merlin Jurg

Fotograaf: Dick Bakker

Na het succes van het interactieve oudertheater Voor je het weet zijn ze groOt, ontwikkelt de GGD Amsterdam nu ook een interactieve theatervoorstelling voor kinderen. Deze voorstelling gaat over de verleidingen van snoep, snacks, gezoete drankjes en alle apparaten met een beeldscherm. Hoe kun je daar nou weerstand tegen bieden? De twee acteurs beelden herkenbare situaties uit rond dit thema. De kinderen doen actief mee door hen tips te geven over wat ze in de situatie kunnen doen.

In november-december 2016 vonden try-outs plaats voor vier klassen op twee scholen in Amsterdam Noord. Uit de bijbehorende evaluatie bleek dat:

  • De kinderen in staat zijn om de vooropgezette boodschap te filteren uit de theaterscènes, waarin informatie en entertainment gemixt zijn.
  • Kinderen positief reageren op de voorstelling. De voorstelling is vermakelijk voor de kinderen. Ze vinden het leuk, doen goed mee en er wordt veel gelachen. De inhoud sluit aan bij hun denk- en leefwereld.
  • Ruim 80% van de ondervraagde kinderen na het zien van de voorstelling in positieve zin iets wil veranderen op het gebied van gezonde voeding, snoepen, beeldschermgebruik of bewegen.

Kortom: Het interactief theater over voeding en bewegen is een waardevolle en aantrekkelijke methodiek om kinderen te bereiken, enthousiast te maken, te vermaken, te informeren en ze te prikkelen hun gedrag te veranderen.

De voorstelling is bedoeld voor de kinderen van groep 5 en 6. Aan het einde van dit schooljaar worden nog laatste try-outs gedraaid. Vanaf schooljaar 2017-2018 wordt de theatervoorstelling aangeboden via Jump-in, het schoolprogramma van de Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht (AAGG).