Zoeken in GGD Amsterdam
Pad tot huidige pagina
Verbergen
De GGD richt zich op alle inwoners van Amsterdam,­ Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

GGD kookcursus nu ook op tv

11 augustus 2016
-
Susan Olieman

Op deze pagina - GGD kookcursus nu ook op tv


De cursus Gezond kopen, gezond koken is een voedingsinterventie ontwikkeld door GGD Amsterdam in samenwerking met diëtisten. De aanleiding was het grote en groeiende volksgezondheidsprobleem van overgewicht en obesitas. De interventie richt zich op de preventie van overgewicht. Salto 1 brengt deze cursus nu via een kookprogramma van vier afleveringen in september op tv.

Elke aflevering volgen we vier Amsterdammers die aan de cursus Gezond kopen, gezond koken meedoen. Diëtiste Mary-Jane Tan neemt de deelnemers mee naar de supermarkt. Met behulp van de etiketten op producten bekijken ze samen waar je op kunt letten als je gezonder wil kiezen. Daarna kijken we mee met het koken van gezonde gerechten. Het programma wordt vanaf 12 september a.s. dagelijks uitgezonden om 10.00, 16.00, en 19.30 uur.

http://www.salto.nl/tv/tv_salto1.asp

Over de cursus Gezond kopen, gezond koken

Overgewicht komt vaker voor onder Amsterdammers met een lage sociaal economische status en mensen met een niet-westerse achtergrond. In de cursus zetten de diëtisten een mix van strategieën in om de intentie tot gezond koop-, kook- en eetgedrag te vergroten. Deelnemers worden gestimuleerd om na te denken over hun keuzes en gezonde veranderingen die bij hen passen. Ze leren gezonde producten te kiezen en dat dit niet duur hoeft te zijn. En ze leren normale hoeveelheden te gebruiken. Er wordt aandacht besteed aan productkeuze, portiegroottes, regelmaat en bereidingswijze. Ook komen verschillende eetmomenten als ontbijt, lunch, avondeten, tussendoortjes en dranken aan de orde.

18 cursussen in 2016

Dit jaar heeft Gezond kopen, gezond koken een nieuwe impuls gekregen; vanuit het armoedebudget van de gemeente Amsterdam wordt in 2016 een reeks van 18 cursussen georganiseerd. Er is veel animo voor de cursus. Eind 2016 wordt de reeks cursussen geëvalueerd.

Kijk ook op