Zoeken in GGD Amsterdam
Pad tot huidige pagina
Verbergen
De GGD richt zich op alle inwoners van Amsterdam,­ Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Stoptober: in oktober met z'n allen 28 dagen stoppen met roken

9 augustus 2016
-
Wieteke van Wijhe

Na het succes van vorig jaar barst de campagne Stoptober dit jaar op 1 oktober 2016 opnieuw los. In heel Nederland zullen rokers elkaar helpen om 28 dagen lang te stoppen met roken, daarbij uiteraard aangemoedigd door niet-rokers. In 2015 deden bijna 70.000 rokers mee aan Stoptober en via Facebook werden in totaal zo'n 2 miljoen mensen bereikt. Reden genoeg om Stoptober in 2016 te herhalen én uit te breiden!

Stoptober is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Trimbos, KWF Kankerbestrijding, Alliantie Nederland Rookvrij, Hartstichting, GGD GHOR Nederland en Longfonds.

GGD Amsterdam doet mee met Stoptober

Amsterdam heeft het hoogste percentage rokers (28%) in vergelijking met andere grote steden in Nederland. Daarom is Stoptober ook een van de acties in het kader van het tabaksontmoedigingsbeleid 2016-2019. Elke roker weet: stoppen met roken is het moeilijkste wat er is. Toch weten we uit onderzoek dat vrijwel elke roker graag zou willen stoppen. Stoptober helpt rokers over de drempel om een stoppoging van in elk geval 28 dagen te wagen. Dit doen ze gelukkig niet alleen! Naast de landelijke ambassadeurs (worden binnenkort bekend gemaakt) zal ook burgemeester Van der Laan aanwezig zijn op de landelijke kick-off hier in Amsterdam. Samen met onbekende Nederlanders zullen zij rokers oproepen om de uitdaging aan te gaan en mee te doen. Daarnaast kun je de stoppoging van een drietal Amsterdammers volgen in de vorm van een videodagboek op Salto 1 en YouTube.

Wilt u als zorgprofessional of zorgorganisatie Stoptober ondersteunen?

Zorgprofessionals hebben een belangrijk aandeel gehad in het succes van Stoptober 2015. Wij nodigen professionals in zorg en welzijn ook dit jaar van harte uit om rokende cliënten te stimuleren om deel te nemen aan Stoptober. Alle informatie hoe u dit jaar als zorgprofessional Stoptober met minimale tijdsinvestering kunt ondersteunen, vindt u op https://www.roken.info.nl/professionals/stoptober. U kunt materialen bestellen zoals posters en flyers via http://www.trimbos.nl/producten-en-diensten/webwinkel/product/?prod=pfg81047

Meer weten of Stoptober in Amsterdam?

U kunt contact opnemen met Wieteke van Wijhe, functionaris gezondheidsbevordering van EGZ via wvwijhe@ggd.amsterdam.nl of Susan Olieman, communicatieadviseur GGD Amsterdam via solieman@ggd.amsterdam.nl