Zoeken in GGD Amsterdam
Pad tot huidige pagina
Verbergen
De GGD richt zich op alle inwoners van Amsterdam,­ Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Stoptober: in oktober met z'n allen 28 dagen stoppen met roken

31 augustus 2017

Na het succes van vorig jaar, barst de campagne Stoptober dit jaar op 1 oktober 2017 opnieuw los. In heel Nederland zullen rokers elkaar helpen om via de website en de app van Stoptober 28 dagen lang te stoppen met roken, daarbij uiteraard aangemoedigd door niet-rokers. In 2017 wordt de campagne voor de vierde keer in Nederland georganiseerd door de KWF Kankerbestrijding, Alliantie Nederland Rookvrij, de Hartstichting, het Longfonds, het Trimbos Instituut en de GGD'en.

GGD Amsterdam doet mee Stoptober

Amsterdam heeft het hoogste percentage rokers (27%) in vergelijking met andere grote steden in Nederland. Elke roker weet: stoppen met roken is het moeilijkste wat er is. Toch weten we uit onderzoek dat vrijwel elke roker graag zou willen stoppen. Stoptober helpt rokers over de drempel om een stoppoging van in elk geval 28 dagen te wagen. Na 28 dagen niet roken, heb je vijf keer meer kans om blijvend niet meer te roken. Samen met bekende en onbekende Nederlanders worden rokers opgeroepen om de uitdaging aan te gaan en mee te doen.

Wilt u als professional of organisatie Stoptober ondersteunen?

Professionals in zorg en welzijn hebben een belangrijk aandeel gehad in het succes van Stoptober 2016. Wij nodigen hen ook dit jaar van harte uit om rokende cliënten te stimuleren om deel te nemen aan Stoptober. Alle informatie over hoe u dit jaar Stoptober met minimale tijdsinvestering kunt ondersteunen, vindt u op de website van het Trimbos-instituut: https://www.trimbos.nl/stoptober . U kunt daar ook gratis materialen bestellen, zoals posters en flyers.

Meer weten of Stoptober in Amsterdam?

U kunt contact opnemen met Rianca Scheffel, adviseur Gezondheid en Welbevinden rscheffel@ggd.amsterdam.nl