Zoeken in GGD Amsterdam
Pad tot huidige pagina
Verbergen
De GGD richt zich op alle inwoners van Amsterdam,­ Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Lang Leve de Liefde: van studenten vóór studenten

12 januari 2017
-
Mahshid Westerink-Borghei

Op deze pagina - Lang Leve de Liefde: van studenten vóór studenten


Vanaf nu kunnen studenten worden ingezet om lessen over seksuele gezondheid te geven op het mbo. Scholen vinden het onderwerp soms te spannend om de lessen zelf uit te voeren. Daarom geeft de GGD aan hbo-studenten een tweedaagse training om ze klaar te stomen om voor de klas te staan. Inmiddels loopt de aanvraag voor de gastlessen van de studenten storm!

De studenten geven les uit het lespakket van Lang Leve de Liefde. Thema’s die aan bod komen zijn bijvoorbeeld veilig vrijen, internet en seks, partnerkeuze en maagdelijkheid. De GGD heeft voor de gastlessen samenwerking gezocht met de Academie van de Stad. Via de Academie van de Stad werken hbo-studenten in maatschappelijke projecten aan grootstedelijke vraagstukken voor een echte opdrachtgever.

De trainingen

Tijdens het trainen van de studenten komen zowel de inhoudelijke als didactische vaardigheden ruim aan bod. De focus van de lessen ligt op seksuele diversiteit. Dit is één van de prioriteiten die is opgenomen in de Roze Agenda 2015-2018; financier van dit project. Sommige studenten zijn erg enthousiast geraakt en gaan de gastlessen ook als bijbaan buiten hun studietijd voortzetten.

Win-win

Deze nieuwe werkwijze is een win-win-situatie voor alle partijen: de student verdient studiepunten, de hbo-opleiding geeft invulling aan de minor diversiteit in de stad, aan de behoefte van de mbo’s wordt voldaan en de GGD voldoet aan de wens van de mbo’s. Daarnaast scheelt het de GGD een hoop tijd in de werving voor Lang Leve de Liefde. Scholen komen nu zelf naar ons toe. Het doel voor het huidige semester is om aan minimaal 24 klassen les te geven verdeeld over de gehele stad Amsterdam. Gezien het enthousiasme op zowel de mbo’s als bij de hbo-studenten zal ook volgend semester dit project worden voortgezet.