Zoeken in GGD Amsterdam
Pad tot huidige pagina
Verbergen
De GGD richt zich op alle inwoners van Amsterdam,­ Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

De Zelfredzaamheid-Matrix is vernieuwd!

28 februari 2017
-
Steve Lauriks

ZRMbeeldmerkdef

Met de Zelfredzaamheid-Matrix (ZRM) beoordelen professionals het functioneren van een cliënt op één bepaald moment. De ZRM structureert informatie zodat die bruikbaar is in een multidisciplinair team voor de behandeling van kwetsbare mensen. De eerste versie van de ZRM werd in 2010 gepubliceerd. In 2013 werd de eerste herziening gelanceerd. Nu is de tweede herziening beschikbaar: de ZRM 2017.

Sinds 2010 is de ZRM in een steeds breder veld toegepast. De ontwikkeling van integraal werken en multidisciplinaire behandelteams maken dat de ZRM wordt gebruikt voor uiteenlopende kwetsbare groepen in heel Nederland en daarbuiten. De inhoud van het meetinstrument moest worden aangepast voor de nieuwe professionals en nieuwe cliënt-groepen. De ZRM 2017 is beter bruikbaar en makkelijker voor iedereen die beoordeelt en wordt beoordeeld met de ZRM.

Veel van de verbeteringen betreffen de leesbaarheid en het gemak van interpretatie, bijvoorbeeld de nieuwe benaming van het voormalig domein Dagbesteding, dat in de ZRM 2017 Werk & Opleiding is genoemd. Andere wijzigingen zijn aanpassingen in de betekenis van de niveaus van zelfredzaamheid, zoals het toevoegen van verantwoord alcoholgebruik op het domein Middelengebruik (ook een nieuwe domeinnaam!).

Meer informatie over de ZRM en de nieuwe ZRM 2017 kun je vinden op de (eveneens geheel vernieuwde) website: www.zrm.nl