Zoeken in GGD Amsterdam
Pad tot huidige pagina
Verbergen
De GGD richt zich op alle inwoners van Amsterdam,­ Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Trammelant in Tandenland

11 mei 2017

Op deze pagina - Trammelant in Tandenland


De laatste decennia gaat de conditie van het gebit bij kinderen weer achteruit.

Trammelant in Tandenland is een project over mondverzorging. Het project bestaat uit 1) drie (animatie)filmpjes voor de kinderen waarin de onderwerpen tandenpoetsen, tandartsbezoek en eetmomenten worden behandeld, 2) een prentenboek voor kinderen én hun ouders, 3) een herinner-sticker voor kinderen en ouders en 4) een handleiding en een reminder voor de leerkracht. De filmpjes worden op dvd uitgebracht en op een bijbehorende website geplaatst. De drie (animatie)filmpjes worden verspreid over het schooljaar getoond aan de kinderen. Hierdoor is er mimimaal drie keer per jaar aandacht voor de mondgezondheid. Het programma speelt zich op school én thuis af. Trammelant in Tandenland kan op zichzelf staan of worden ingezet in een breder pakket. In Amsterdam wordt het project aangeboden in combinatie met poetslessen.

Doel

De doelen van Trammelant in Tandenland zijn:
- 2 keer per dag tandenpoetsen (’s morgens en ’s avonds voor het slapen gaan)
- 1 x per dag napoetsen door ouders
- 2 x per jaar naar de tandarts of mondhygiënist
- De mond rust gunnen door maximaal 7 eet- en drinkmomenten op een dag te hebben, waarvan maximaal één zoetmoment (snoep, frisdrank, koek, chocolade, limonade).

Doelgroep

Kinderen in groep 1 tot en met 4 van het basisonderwijs en hun ouders. Daarnaast is er speciale aandacht voor de leerkracht die het project moet integreren in zijn/haar lessen.

siteTrammelant in Tandenland

Meer informatie

Afdeling Epidemiologie, Gezondheidsbevordering & Zorginnovatie (EGZ)
tel. (020) 555 5495
E-mail: egz@ggd.amsterdam.nl