Verslag Werkconferentie

6 februari 2018

Verslag werkconferentie Beter oud worden in Amsterdam

Op dinsdag 31 maart 2015 organiseerde de GGD de werkconferentie ‘Beter oud worden in Amsterdam’. Bijna honderd mensen trotseerden de storm om in het Congrescentrum te luisteren naar presentaties en mee te praten over de ideale stad voor ouderen. Er waren deelnemers vanuit welzijns- en zorgorganisaties, de gemeente Amsterdam en ouderenorganisaties.

Gezamenlijke start

Als introductie vertelt Prof. Arnoud Verhoeff van de GGD Amsterdam hoe het staat met de gezondheid en het welzijn van ouderen in Amsterdam. Amsterdam heeft zich bij de wereld gezondheidsorganisatie (WHO) aangemeld voor het programma Age Friendly City (leeftijd vriendelijke stad). De informatie, ervaringen en adviezen van deze conferentie zullen in dat programma gebruikt worden.

Vervolgens zijn er twee boeiende inleidingen.

Dr. Machteld Huber, arts-onderzoeker bij het Louis Bolk instituut, ontwikkelde het concept Positieve Gezondheid. Machteld Huber neemt de deelnemers mee langs de verschillende domeinen van de nieuwe visie op gezondheid.

Martijn Huisman, assistent directeur van de Longitudinal Aging Study Amsterdam, vertelt over onderzoek naar Veerkracht.

Meer informatie over Gezamenlijke start

Workshops

Na een pauze gaan de deelnemers uiteen voor een van de acht workshops.

De workshopronde biedt een grote variatie aan onderwerpen. De deelnemers zijn geïnteresseerd en laten zien dat ze zich betrokken voelen.

Hier vindt u een impressie van alle workshops

Advies aan wethouder Van der Burg

Afsluitend aan de workshops doen de deelnemers van de diverse workshops een advies voor de wethouder in de hoge hoed. Wethouder Eric van der Burg trekt de adviezen uit de hoed, reageert en gaat in gesprek met de deelnemers in de zaal. De wethouder toonde veel belangstelling voor de verschillende interventies en activiteiten. Betrokken deelnemers gaven bevlogen toelichting. Veel adviezen kunnen op een positieve reactie van de wethouder rekenen.

Tot slot kon iedereen napraten onder het genot van een hapje en een drankje. Een mooie gelegenheid om ervaringen en informatie uit te wisselen en contacten te leggen.

Vervolg?
Veel deelnemers zijn enthousiast over de werkconferentie. De GGD Amsterdam kijkt naar een vervolg op deze bijeenkomst.

Meer informatie

Cluster EGZ
tel. (020) 555 5495
E-mail: egz@ggd.amsterdam.nl