Zoeken in GGD Amsterdam
Pad tot huidige pagina
Verbergen
De GGD richt zich op alle inwoners van Amsterdam,­ Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Lang Leve de Liefde

19 juni 2017

Op deze pagina - Lang Leve de Liefde


Leerlingen met een relatief laag opleidingsniveau zijn op jongere leeftijd seksueel actief, hebben meer wisselende partners en vrijen vaker onveilig. Lang Leve de Liefde is een programma om gezond seksueel gedrag te bevorderen en grensoverschrijdend gedrag, soa en ongeplande zwangerschappen te voorkomen.

Het programma richt zich op leerlingen van het VMBO en praktijkonderwijs. De GGD biedt het landelijke lespakket aan in combinatie met bijscholing en ondersteuning van de docenten. De docenten die de bijscholing hebben gevolgd krijgen het lesmateriaal (DVD, magazines voor leerlingen, handleiding en demonstratie-condooms) gratis. Er wordt regelmatig contact met de school onderhouden. Nieuwe docenten in het team worden bijgeschoold. Het lesmateriaal besteedt aandacht aan verliefdheid, relaties, eigen en andermans grenzen, soa, veilig vrijen en communicatie. Naast kennis is er veel aandacht voor het aanleren van vaardigheden en het stimuleren van een positieve houding ten aanzien van veilig vrijen. Het lesmateriaal houdt rekening met de verschillende culturen in de klas en met verschillen in houding tussen jongens en meisjes. Voor het praktijkonderwijs is een versie met een lager taalniveau beschikbaar. Het programma vormt de basis van een goede seksuele vorming. De docent kan daarop indien gewenst voortbouwen met programma's over bijvoorbeeld seks in de media, homoseksualiteit, grensoverschrijdend gedrag en loverboys.

Doel

Bevorderen van gezond seksueel gedrag en het terugdringen van soa en ongeplande zwangerschappen.

Doelgroep

Leerlingen van het tweede en derde leerjaar van het praktijkonderwijs en VMBO. Intermediaire doelgroep zijn de docenten die de lessen verzorgen.

Meer informatie

Afdeling Epidemiologie, Gezondheidsbevordering & Zorginnovatie (EGZ)
tel. (020) 555 5495
E-mail: eg@ggd.amsterdam.nl