Zoeken in GGD Amsterdam
Pad tot huidige pagina
Verbergen
De GGD richt zich op alle inwoners van Amsterdam,­ Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Drugstestservice

Lijst

De GGD Amsterdam heeft een drugstestservice in de Valckenierstraat (vlakbij het Weesperplein). Je kunt hier drie dagdelen per week anoniem drugs laten testen. Het gebruik van drugs is niet zonder risico’s. Het is daarom goed om jezelf te informeren over de werking en gezondheidsrisico’s van een middel. Gelukkig is dat in Nederland mogelijk. Laat daarom altijd je drugs testen, zodat je weet wat en hoeveel ervan in zit!

Naast de drugstestservice van de GGD kun je ook drie dagdelen per week terecht bij de drugstestservice van de Jellinek op de Jacob Obrechtstraat 92.

Lijst

Extra openingstijden tijdens ADE

Tijdens het Amsterdam Dance Event, bieden de Jellinek en GGD Amsterdam, naast de reguliere testavonden in Amsterdam op de Jacob Obrechtstraat en Valckenierstraat, ook een EXTRA PILLEN-TEST aan op de Eerste Constantijn Huygensstraat 38.

Bij deze pillen-test wordt een pil aan de hand van een aantal kenmerken (kleur, logo, afmetingen, etc.) vergeleken met pillen in onze landelijke pillen database. Als de pil wordt herkend, krijg je direct de uitslag en de pil terug. Wanneer een pil niet in de database staat, kunnen we geen uitslag geven. Bij de testavonden op de Eerste Constantijn Huygensstraat kunnen pillen NIET doorgestuurd worden naar het lab. We testen alleen pillen. Voor poeders, kristallen, capsules en vloeistoffen kun je terecht bij de reguliere testavonden op de Valckenierstraat en Jacob Obrechtstraat. Daar worden zowel de pillen-test als de labtest aangeboden. Een labtest duurt minimaal een week.

Extra openingstijden tijdens ADE, alleen voor pillen

wanneer

hoe laat

waar

Woensdag 18 oktober

17.00 - 21.00 uur

Mentrum, 1e Constantijn Huygensstraat 38

Donderdag 19 oktober

17.00 - 21.00 uur

Mentrum, 1e Constantijn Huygensstraat 38
Vrijdag 20 oktober

17.00 - 21.00 uur

Mentrum, 1e Constantijn Huygensstraat 38

Zaterdag 21 oktober 17.00 - 21.00 uur

Mentrum, 1e Constantijn Huygensstraat 38

Adresgegevens

GGD Amsterdam

Valckenierstraat 4
1018 XG Amsterdam
info@ggd.amsterdam.nl
Route

Jellinek

Jacob Obrechtstraat 92
1071 KR Amsterdam (Zuid)
Route

Zoek je een andere testservice in Nederland? Op drugs-test.nl vind je alle testadressen in Nederland.

Wanneer en waar wordt er getest?

Dag

Tijd

Plaats

Maandag 17.30 - 20.30 uur GGD Amsterdam
Dinsdag 17.30 - 20.30 uur GGD Amsterdam
Woensdag 17.00 - 20.30 uur Jellinek
Donderdag 17.00 - 20.30 uur Jellinek
Vrijdag 17.00 - 20.30 uur Jellinek
Zaterdag 13.30 - 16.30 uur GGD Amsterdam
Zondag Geen opening

DIMS

De GGD Amsterdam is aangesloten bij het Drugs Informatie en Monitoring Systeem van het Trimbosinstituut. Het DIMS verzamelt informatie door middel van een landelijk netwerk aan testcentra en probeert op die manier inzicht te krijgen in de markt van recreatieve drugs in Nederland en de veranderingen die zich daar voordoen.

Afbeelding

Vraag en antwoord

  • Regels drugs testen

We testen uitsluitend voor consumenten, dus mensen die zelf van plan zijn de drugs te gaan gebruiken. Ouders of andere familie en of andere niet-consumenten kunnen helaas niet bij ons terecht voor een drugstest.

- Per persoon kun je maximaal 3 monsters meenemen voor een sneltest. 1 monster kan doorgestuurd worden naar het lab.

- We testen niet voor dealers of producenten. Als je meer dan 3 monsters bij je hebt of je drugs bevat grondstoffen, gaan we ervan uit dat het niet voor eigen gebruik is en kunnen we je niet van dienst zijn.

We testen geen:

- Grondstoffen om drugs mee te maken.
- Drugs die in het buitenland zijn gekocht.
- Anabolen, medicijnen, cannabis, paddo’s.

  • Wat hebben we nodig?

- Pillen: we hebben altijd een hele pil nodig. Halve of kwartpillen kunnen we niet testen.
- Poeders: voor poeders die doorgestuurd moeten worden naar het lab hebben we 100 mg nodig. Hou daar rekening mee.
- Vloeistoffen: minimaal 1 ml voor een lab analyse.
- LSD : Bij het inleveren van LSD heb je voortaan twee opties:

Optie 1 - de nieuwe testmethode

We hebben één zegel nodig, je krijgt deze niet terug. De uitslag van de test is “LSD” of “geen LSD”. De testmethode geeft helaas niet aan hoeveel LSD erin zit. Je krijgt wel gegarandeerd uitslag.

Wil je toch weten hoeveel LSD in je sample zit? Dan kun je overwegen te kiezen voor:

Optie 2 - de oude testmethode

Landelijk worden nog steeds twee LSD samples per week doorgestuurd naar het lab voor analyse met de oude methode. We hebben hiervoor twee zegels die naast elkaar op het vel zitten nodig, je krijgt deze twee zegels niet terug. De uitslag geeft aan hoeveel LSD erin zit. We kunnen helaas niet garanderen dat jouw samples getest worden, dit wordt per week bekeken en is afhankelijk van het aantal ingeleverde LSD samples die week. Je krijgt wel de uitslag: “LSD” of “geen LSD”.

Je moet dus zelf afwegen of je één of twee zegels wilt inleveren. We begrijpen dat dit niet optimaal is, maar dit is voor nu het beste wat we kunnen bieden.

  • Testuitslag

Pillen kunnen soms ter plaatse herkend worden in onze database. In dat geval krijg je meteen een testuitslag. Niet herkende pillen en alle andere soorten drugs moeten opgestuurd worden voor een lab analyse. Voor de uitslag kun je op donderdag van de volgende week bellen.

Het aantal dagen dat je moet wachten op je uitslag is dus afhankelijk van de inleverdag:

Kom dus op tijd langs!

  • Is het testen anoniem?

Ja, het testen is anoniem. We vragen geen naam of legitimatie aan je. Als je pil, poeder of andersoortige drug naar het lab is gegaan voor analyse, krijg je een samplenummer mee, waarmee je een week later je uitslag op kunt vragen.

  • Wat kost een test?

Een test kost € 2,50 per monster. Betalen kan alleen cash, zodat wij je anonimiteit kunnen waarborgen.
We hebben dus GEEN PIN.

  • Lijst vervuilde pillen

Alle drugsmonsters die landelijk ingeleverd worden bij testcentra komen bij het DIMS (Drugs Informatie Monitoring Systeem) terecht. Het DIMS heeft hierdoor goed zicht op de in omloop zijnde drugs en kan op deze manier gericht waarschuwen.

Op de website van het DIMS is een lijst te vinden met de meest recente (extra) riskante pillen. Extra riskant, omdat het gebruik van drugs op zich al riskant is.

Op de lijst staat een pil vermeld met het logo, de kleur en de datum wanneer deze pil bij het DIMS is binnengekomen.
Bekijk de lijst op de site van het DIMS.