---
Zoeken in GGD Amsterdam
Pad tot huidige pagina
Verbergen
De GGD richt zich op alle inwoners van Amsterdam,­ Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Medische heroïne

23 februari 2016

Op deze pagina - Medische heroïne


In januari 2007 is heroïne officieel geregistreerd als medicijn. Het gaat om het op medische indicatie voorschrijven en verstrekken van heroïne aan heroïneverslaafden bij wie de bestaande behandelingen onvoldoende resultaat oplevert.

Medische heroineDe Centrale Commissie Behandeling Heroïneverslaafden (CCBH) heeft hier onderzoek naar gedaan en in Amsterdam zijn goede resultaten bereikt met heroïne op recept.

Resultaten in Amsterdam

Van 1998 tot 2001 deed de Medische Suppletie Unit (MSU) van de GGD Amsterdam een experiment met het behandelen van 100 cliënten met medische heroïne. Veelal verbeterde het maatschappelijk en medisch functioneren. Inmiddels worden op de MSU 70 succesvolle cliënten behandeld met heroïne op recept. Ook op de poli Zuidoost zijn 75 plaatsen voor heroïnebehandeling.

Onderzoek

In 1996 is de CCBH door de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ingesteld. De commissie heeft als doel te onderzoeken of het maatschappelijk en medisch functioneren van verslaafden verbeterd door heroïneverstrekking onder toezicht. Meer informatie vindt u op www.ccbh.nl.