Zoeken in GGD Amsterdam
Pad tot huidige pagina
Verbergen
De GGD richt zich op alle inwoners van Amsterdam,­ Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Stage Virologie & Public Health

25 juni 2014

Op deze pagina - Stage Virologie & Public Health


Voor wie? Basisartsen in opleiding tot medisch microbioloog (en andere aios) met interesse in de openbare gezondheidszorg.

Opleidingsinrichting: GGD Amsterdam, cluster Infectieziekten, afdeling Medische Microbiologie (Streeklaboratorium)

Locatie werkplek:
Nieuwe Achtergracht 100
1018 WT Amsterdam

Opleidingsduur: 2-6 maanden

Aantal opleidingsplaatsen: 1-2

Opleider: Dr. Alje P. van Dam, stafarts / medisch microbioloog, T: 020 – 555 5293

Aantal specialisten op de afdeling: 4

Hoofd afdeling: Dr. Paul Oostvogel

Doelstelling

Bekend worden met, werken in en onderzoek doen in de publieke gezondheidszorg vanuit de achtergrond medische microbiologie/infectieziekten (etalageproject, in voorbereiding).

Tot en met 1 januari 2014 verzorgde het Streeklaboratorium van de GGD Amsterdam in samenwerking met het OLVG het onderdeel virologie voor aios van het VUmc. Doordat viruskweken niet langer worden verricht op het Streeklaboratorium, is deze specifieke stage komen te vervallen.

De afdeling medische microbiologie biedt de mogelijkheid tot een stage met veel keuzevrijheid. Aios die geïnteresseerd zijn in een opleidingsplaats op het gebied van openbare gezondheidszorg kunnen contact opnemen met opleider Alje van Dam.

Organisatie

Op het gebied van openbare gezondheidszorg is de GGD Amsterdam de grootste gemeentelijke gezondheidsdienst van Nederland, met een zeer gevarieerde patiëntenpopulatie. Het streeklaboratorium is onderdeel van het cluster Infectieziekten, dat verder bestaat uit de volgende afdelingen:
• Soa-polikliniek
• Tuberculosebestrijding
• Algemene infectieziekten
• Reizigersadvies- & Vaccinatiebureau
• Hygiëne & Inspectie
• Onderzoek

De verschillende afdelingen werken onderling nauw samen. In overleg met opleider Alje van Dam is het mogelijk om de stage deels in te vullen op een van bovengenoemde afdelingen.

De aios heeft in principe een vaste werkplek op de afdeling, maar kan afhankelijk van de invulling van de stage ook op ‘locatie’ werken, bijvoorbeeld meelopen bij regiobezoeken van de arts Tuberculosebestrijding.