Zoeken in GGD Amsterdam
Pad tot huidige pagina
Verbergen
De GGD richt zich op alle inwoners van Amsterdam,­ Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Doff n' Donner

24 juni 2016

Op deze pagina - Doff n' Donner


doff-'n--donner-2bDit is een Doff n’ Donner, een nieuwe manier om therapeutisch elastische kousen aan én uit te trekken. Doff n’ Donner staat voor: do off (Engels voor uittrekken) en do on (Engels voor aantrekken). Het is een soort waterzak, waarmee je snel elastische kousen oprolt en afrolt. De Doff n’ Donner Cone (stok) is een extra hulpmiddel waarmee je de kous makkelijker om de Doff n’ Donner Cuff (waterzak) kunt rollen.

De Doff n’ Donner is geschikt voor alle typen kousen en drukklassen, is zeer comfortabel en rolt eenvoudig over bandages en natte of ingesmeerde benen. Door het rollen is er veel minder kracht nodig om kousen aan te trekken. Het bespaart tijd voor zorgverleners: de kous is na het uittrekken onmiddellijk gereed om ook weer aan te trekken. Bekijk de instructiefilmpjes op de Doff n' Donner website.

Infectierisico

De Doff n’ Donner wordt steeds vaker gezien op afdelingen van zorginstellingen. Daar wordt het hulpmiddel meestal voor verschillende cliënten gebruikt, zonder dat het tussentijds gereinigd en/of gedesinfecteerd wordt. En daarin schuilt een infectierisico: mogelijke verspreiding van ziekteverwekkers, zoals voetschimmel.

Desinfectie

Als de Doff n' Donner uitsluitend cliëntgebonden wordt ingezet, kan volstaan worden met regelmatige reiniging met water en zeep. Echter, als de Doff n' Donner wordt gebruikt om meerdere cliënten te helpen met het aantrekken van compressiekousen, dan is het belangrijk om de Doff N'Donner te desinfecteren.

Desinfecteren kan met een goedgekeurde alcohol 70% worden gedaan. Let op: handalcohol is niet geschikt. Deze bevat een zogenaamde terugvetter, die de handen verzorgt, maar een plakkerig laagje achterlaat op een oppervlak. En dat trekt nou juist weer vuil aan!

Er zijn ook speciale desinfectiezakken beschikbaar, die desinfectie snel en eenvoudig maken. Bekijk ook de demonstratievideo.

De Doff n’ Donner: een innovatief hulpmiddel met een tot de verbeelding sprekend ontwerp. Een stuk gemakkelijker, maar laat het geen bron van besmetting worden!