Zoeken in GGD Amsterdam
Pad tot huidige pagina
Verbergen
De GGD richt zich op alle inwoners van Amsterdam,­ Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Tekort hepatitis A vaccin voor volwassenen

9 maart 2017

Het hepatitis A vaccin voor volwassenen is door het achterblijven van de productie tijdelijk slecht leverbaar. Het vaccin voor kinderen is wel beschikbaar.

Bent u eenmalig gevaccineerd?

Wij raden u aan om de herhaalvaccinatie niet eerder te halen dan echt noodzakelijk is. De eerste vaccinatie geeft een bescherming van een jaar. De tweede vaccinatie wordt bij voorkeur in de periode 6-12 maanden na de eerste vaccinatie gegeven omdat u dan aaneensluitend beschermd bent. Echter, als deze periode van 12 maanden is verstreken (ook al is dit enige jaren), hoeft de eerste vaccinatie niet opnieuw gegeven te worden.

In deze periode van schaarste adviseren we u dan ook om de herhaalvaccinatie pas te halen als u weer een nieuwe reis gaat maken.

Bent u nog nooit gevaccineerd en heeft u de vaccinatie nu nodig voor een reis?

Dan krijgt u mogelijk een ander vaccin aangeboden met dezelfde werking. Dit is een combinatie met het hepatitis B-vaccin of een dubbele kinderdosis. Een dubbele kinderdosis geeft dezelfde bescherming en is voor dezelfde prijs beschikbaar als het hepatitis A vaccin voor volwassenen.

Wij raden u aan om 4-6 weken voor uw reis uw GGD te bezoeken. Gaat u een lange of speciale reis maken? Maak dan 6-8 weken voor vertrek een afspraak.