Pad tot huidige pagina

Chemsex-spreekuur

Wanneer je drugs gebruikt tijdens seks, noemen we dit chemsex. Dit kan risicovol zijn. Heb je vragen of wil je praten over je chemsex-gedrag? Je kunt elke dinsdag- en donderdagavond terecht bij het chemsex spreekuur van GGD Amsterdam. Het spreekuur is gratis en anoniem.

Wat is chemsex?

Chemsex is een term die vooral door homo- en bi-mannen wordt gebruikt. Het wil zeggen dat mannen seks hebben onder invloed van harddrugs. Dat kan met zijn tweeën, of in een groep. Chemsex wordt voornamelijk bij mannen thuis gedaan.

Bij chemsex worden verschillende drugs door elkaar gebruikt. Zo wordt er vaak een combinatie van uppers (cocaine, speed, crystal meth etc.), downers (ghb/gbl) en erectie bevorderende middelen gebruikt. Het gebruik van drugs tijdens seks kan voordelen hebben, maar kent ook lichamelijke en geestelijke nadelen.

Gevaren van chemsex

Door de combinatie van seks en drugs loop je een groter risico op:

  • een soa door onbeschermde seks;
  • een hepatitis- of hiv-infectie door het delen van snuifattributen en drugsnaalden;
  • oververhitting en uitdroging door de drugs en te weinig drinken;
  • geestelijke problemen zoals drugspsychoses, depressie of zelfdoding door het gebruik van drugs.
  • afhankelijkheid van drugs, waardoor je zonder drugs niet meer kunt genieten van seks.

Wil je praten over chemsex?

Ons chemsex-spreekuur is elke dinsdag- en donderdagavond tussen 18.00 - 21.00 uur. Hier kun je al je vragen stellen en je verhaal vertellen aan getrainde peer advisors. Als het nodig is, verwijzen we je door naar professionele hulpverlening. De gesprekken zijn gratis en anoniem en worden in het Nederlands en Engels aangeboden.

Wil je een gesprek? Vraag dit aan bij de balie van het Centrum Seksuele Gezondheid Amsterdam of mail naar chemsex@ggd.amsterdam.nl

Gratis en anoniem praten met een professional

Elke laatste donderdagavond om de maand is er een roze professional aanwezig op het Centrum voor Seksuele Gezondheid van GGD Amsterdam. De professional is er voor een oriënterend en informerend screeningsgesprek. Tijdens dit gesprek kun je praten over onderwerpen als je geestelijke gezondheid, homoseksualiteit, spanning, stress en eenzaamheid.

De screeningsgesprekken zijn gratis en anoniem.

Meer informatie en contact

Heb je vragen of behoefte aan meer informatie? Of lukt het niet om een afspraak te maken? Bel dan met 020 - 555 5822, of vul het contactformulier in.