Zoeken in GGD Amsterdam
Pad tot huidige pagina
Verbergen
De GGD richt zich op alle inwoners van Amsterdam,­ Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Soa zelfafname test

10 mei 2017

Uit de gegevens van de online aanvraag voor een soa test kan blijken dat een chlamydia en gonorroe zelfafname test voldoende is. Als u naast chlamydia en gonorroe ook op andere soa getest wilt worden, dient u hiervoor uw huisarts te bezoeken.

Alleen als uit de intake blijkt dat u voor deze test in aanmerking komt zijn er verschillende manieren om hierop getest te worden:

1. Als uit uw intake-gegevens blijkt dat een zelfafnametest voldoende is heeft u de optie om deze test af te halen bij de receptie. (NB: dit kan dus alleen nadat u de intake heeft ingevuld en deze optie aangeboden hebt gekregen)

De afhaaltijden van deze zelfafnametest zijn op werkdagen van 13.30 tot 17.00 uur.

De afname van de test gebeurt door uzelf in een speciaal daarvoor ingericht toilet van de polikliniek.

De uitslag van deze test is tussen drie en tien dagen bekend. Alleen u kan deze uitslag inzien op een beveiligde internetpagina. Indien blijkt dat een behandeling nodig is, dient u uiteraard opnieuw de polikliniek te bezoeken.

2. U kunt deze zelftest op de polikliniek afnemen nadat u bij de doktersassistente de intake heeft gedaan. Hiervoor kunt u aan afspraak maken via de afspraakknop rechts op deze pagina.

3. U kunt deze zelftest op de polikliniek afnemen in combinatie met een gesprek met een verpleegkundige seksuele gezondheid. Dit (Sense-)spreekuur is bedoeld voor vragen in het kader van seksualiteitshulpverlening, zoals bijvoorbeeld veilig vrijen, anticonceptie, etc. Hiervoor kunt u een afspraak maken via de afspraakknop rechts op deze pagina.

Neem een identiteitsbewijs mee naar de Soa-polikliniek want er zal gecontroleerd worden dat u jonger dan 25 jaar bent. NB: Er zijn per dag een beperkt aantal zelfafname testen beschikbaar.