Zoeken in GGD Amsterdam
Pad tot huidige pagina
Verbergen
De GGD richt zich op alle inwoners van Amsterdam,­ Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

HPV vaccinatie

6 februari 2017

In het kort

In 2017 organiseert de GGD weer vaccinatie-spreekuren voor de inentingen tegen baarmoederhalskanker in Amsterdam, Diemen en Amstelland.


Alle meiden die dertien worden, krijgen vanuit het rijksvaccinatieprogramma een vaccinatie tegen baarmoederhalskanker (HPV vaccinatie) aangeboden.

deel HPV poster

Voor wie

De meisjes die dit jaar in aanmerking komen voor de prik, zijn meisjes geboren in 2004. Daarnaast kunnen meisjes uit de volgende groep vaccinatie(s) komen halen:

  • Meisjes geboren vóór 2003 die hun serie van vaccinaties nog af moeten maken.
  • Meisjes geboren in 2003 of eerder die in 2016 nog niet zijn opgeroepen of eenmaal zijn opgeroepen en niet verschenen. Dit betreft de nieuwe vestigers (meiden die nieuw in Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Uithoorn, Aalsmeer of Ouderkerk zijn komen wonen)

De HPV-vaccinatie bestaat uit twee prikken op twee verschillende data.
Meisjes die in aanmerking komen voor deze vaccinatie, ontvangen in februari thuis een oproepkaart met de vaccinatiedata, -tijd en -locatie. De eerste vaccinaties vinden plaats in maart en april.
De tweede ronde is in september en oktober.

N.b! Het is belangrijk dat meisjes alle twee de vaccinaties halen.

Prik gemist?

Heb je vorig jaar de prik gemist dan kun je ook aan deze ronde deelnemen.

Oproepschema

Twee of drie prikken?

Alle meisjes die geboren zijn in 2004 krijgen in 2017 twee prikken. Als je in 2003 of eerder geboren bent, kun je met behulp van de Prikkenteller hieronder kijken hoeveel prikken je krijgt.

banner_prikkenteller


Contact

  • Mailen: HPV@ggd.amsterdam.nl
  • Bellen naar (020) 555 5605.
    Dit nummer is bereikbaar van 6 maart t/m 5 april op werkdagen van 13.00 tot 17.00 uur en op vaccinatiedagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie