Zoeken in GGD Amsterdam
Pad tot huidige pagina
Verbergen
De GGD richt zich op alle inwoners van Amsterdam,­ Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Inwoners Amstelland gemiddeld gezonder

In het kort

De website ‘Gezondheid in Beeld’ met informatie over Amstelland wordt vandaag gelanceerd. Hier vindt u gezondheidsinformatie over de inwoners van de Amstelland gemeenten (Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn).


Vandaag is de officiële lancering van de website ‘Gezondheid in Beeld’ (ggdgezondheidinbeeld.nl) met gezondheidsinformatie over de inwoners van de Amstelland gemeenten (Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn).

Op deze website kun je onder meer zien dat het merendeel (80%) van de volwassenen uit de regio Amstelland de eigen gezondheid als (zeer) goed ervaart. Dat is vaker dan gemiddeld in Nederland (76%). In de regio Amstelland rookt 18% van de volwassenen, heeft 45% overgewicht, ervaart 5% ernstige psychische klachten, is 9% ernstig eenzaam en is 13% mantelzorger. Gunstig: vergeleken met de Nederlandse gemiddelden wordt in de regio minder gerookt, is er minder overgewicht en komen psychische klachten minder vaak voor. Dit blijkt uit een grootschalig gezondheidsonderzoek dat de GGD Amsterdam eind 2016 onder inwoners van Amstelland van 19 jaar en ouder heeft uitgevoerd.

Website: ggdgezondheidinbeeld.nl