Zoeken in GGD Amsterdam
Pad tot huidige pagina
Verbergen
De GGD richt zich op alle inwoners van Amsterdam,­ Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Laat je gratis en anoniem testen op hiv!

Op deze pagina - Laat je gratis en anoniem testen op hiv!


Dat kan tijdens de hiv-testweek van 27 november tot en met 1 december bij onder meer de GGD Amsterdam.

Het testen kan op diverse locaties : bij 12 huisartsenpraktijken, in 4 ziekenhuizen, bij de AIDS Healthcare Foundation en bij de GGD Amsterdam. In de meeste gevallen gaat het om een hiv-sneltest, die binnen 60 seconden het resultaat geeft. Bij de Amsterdamse Plus Apotheken zijn tijdens de hiv-testweek gratis hiv-zelftests beschikbaar.

De Hiv-testweek is een initiatief van het H-TEAM, het Amsterdamse samenwerkingsverband van alle organisaties die betrokken zijn bij de behandeling en preventie van hiv. Het doel van de week is om Amsterdammers aan te sporen zich op hiv te laten testen. Als een hiv-infectie wordt vastgesteld, kan de behandeling onmiddellijk starten.

Met vroege opsporing en snelle behandeling wil het H-TEAM de hiv-epidemie definitief stoppen

Er leven in Nederland bijna 23.000 mensen met hiv. Het aantal nieuwe hiv-diagnoses in Nederland daalt beperkt en langzaam. Vorig jaar werden er opnieuw meer dan 800 nieuwe hiv-diagnoses gesteld. In Amsterdam zijn dat jaarlijks nog steeds zo’n 160 nieuwe hiv-diagnoses.

Testen bij de GGD Amsterdam

Bij de GGD Amsterdam kun je je laten testen op hiv. Er is een dagelijkse inloop bij de Soa-polikliniek. Je kunt er ook tijdens de avondpoli op donderdag terecht. Voor reguliere consulten is het overigens wel nodig om vooraf een afspraak te maken.

Op dinsdag, woensdag en donderdag kun je je ook op de afdeling Reizigersvaccinatie laten testen. En het Ouder- en Kindteam Gaasperdam biedt inloop aan voor hiv-testen op donderdag- en vrijdagmiddag van 14 tot 17 uur.

Kijk op hivtestweek.nl voor meer locaties.