Zoeken in GGD Amsterdam
Pad tot huidige pagina
Verbergen
De GGD richt zich op alle inwoners van Amsterdam,­ Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Marianne van Staa geridderd tijdens jubileumsymposium SSGA

In het kort

Marianne van Staa, hoofd van het Steunpunt Seksueel Geweld Amsterdam, is geridderd door de burgemeester van Diemen, Erik Boog.


Op 23 november vierde het Steunpunt Seksueel Geweld Amsterdam (SSGA) haar 30-jarig bestaan met een jubileumsymposium. Aan het eind van het officiële programma wachtte het hoofd van SSGA, Marianne van Staa, een mooie verrassing. In het bijzijn van vrienden en familie werd ze door de burgemeester van Diemen, Erik Boog, geridderd voor de tomeloze inzet waarmee ze seksueel geweld de afgelopen dertig jaar heeft bestreden.

Marianne zet zich al meer dan 30 jaar op exceptionele wijze in voor de bestrijding en het voorkomen van seksueel geweld. Ze heeft aan de wieg van belangrijke initiatieven gestaan, zoals de ontwikkeling van het Scenario Zedenzaken en Maatschappelijke Onrust en het Centrum Seksueel Geweld. Marianne heeft het onderwerp seksueel geweld en de zorg voor de slachtoffers vanaf de jaren tachtig tot op heden op de agenda van de regio Amsterdam weten te zetten én te houden.
Vanwege deze buitengewone verdienste voor de samenleving als geheel en slachtoffers van seksueel geweld in het bijzonder is zij benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau.

Ook de GGD is trots op de onderscheiding van Marianne en de waardering voor het feit dat het Steunpunt Seksueel Geweld al 30 jaar van bijzondere betekenis is voor de stad Amsterdam en haar bewoners.