Zoeken in GGD Amsterdam
Pad tot huidige pagina
  • Home
  • Nieuwsoverzicht
  • Onderzoek naar gebruik glucosemeetapparaat Geïntegreerde Voorziening Centrum
Verbergen
De GGD richt zich op alle inwoners van Amsterdam,­ Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Onderzoek naar gebruik glucosemeetapparaat Geïntegreerde Voorziening Centrum

23 maart 2017

In het kort

Er is op 16 maart jl. vastgesteld dat bloedsuikerspiegels van cliënten bij de Geïntegreerde Voorziening Centrum mogelijk zijn gemeten met een glucosemeetapparaat dat bedoeld is voor individueel gebruik in plaats van gebruik voor meerdere personen.


Bij de Geïntegreerde Voorziening Centrum is 16 maart 2017 vastgesteld dat bloedsuikerspiegels van cliënten mogelijk zijn gemeten met een apparaat dat bedoeld is voor individueel gebruik in plaats van gebruik voor meerdere personen.

Het gebruik van het betreffende glucosemeetapparaat is onmiddellijk stopgezet. Het apparaat is in gebruik geweest tussen 19 januari 2017 en 16 maart 2017. Er is een kans dat bloed - bloed contact via het meetapparaat heeft plaatsgevonden van  de ene patiënt op de volgende patiënt bij wie een glucosemeting is gedaan. Hierbij gaat het niet om de gebruikte naaldjes (die werden per patiënt vernieuwd), maar om bloed dat mogelijk op het apparaat zelf achterbleef. Hierdoor hebben maximaal 60 patiënten een zeer klein risico gelopen op besmetting met hepatitis B, C en hiv. De GGD betreurt dit ten zeerste en informeert op dit moment alle betrokken patiënten. Zij worden uitgenodigd voor een consult ter bespreking van bovenstaande en om hun bloed te testen. Patiënten die vragen hebben, kunnen dagelijks van 08:00 – 21:00 uur contact opnemen via (020) 555 5624.

Er is een melding gedaan bij de Inspectie voor Gezondheidszorg en er wordt volgens de normen van de IGZ een onderzoek gedaan naar de toedracht.

*In een Geïntegreerde Voorziening verlenen de afdeling Werk, participatie en Inkomen (WPI) van de gemeente Amsterdam en de Geneeskundige en Gezondheidsdienst (GGD) samen met ketenpartners zorg en hulp aan Am­sterdammers met verslavingsproblematiek, eventueel in combinatie met psychiatrische problemen.

> lees het persbericht