Zoeken in GGD Amsterdam
Pad tot huidige pagina
Verbergen
De GGD richt zich op alle inwoners van Amsterdam,­ Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Staatssecretaris Paul Blokhuis bezoekt GGD Amsterdam

25 januari 2018

In het kort

Tijdens de e-healthweek bezocht staatssecretaris Paul Blokhuis afgelopen woensdag de GGD Amsterdam.


In het kader van de e-healthweek bezocht Paul Blokhuis, staatssecretaris Volksgezondheid, Welzijn en Sport, op woensdag 24 januari de GGD Amsterdam. De staatssecretaris werd welkom geheten door Eric van der Burg, wethouder van onder andere Zorg en Welzijn en José Manshanden, directeur van de GGD.

Tijdens het bezoek van de staatssecretaris werd ingegaan op het belang van e-health bij de GGD Amsterdam. De GGD collega’s gaven pitches over diverse e-healthtoepassingen zoals de GroeiGids app, de GGD AppStore, valpreventie en JouwGGD. De GroeiGids app is een app en een platform dat (aanstaande) ouders inzicht geeft bij de ontwikkeling, gezondheid en opvoeding van hun kind. JouwGGD is een betrouwbaar, laagdrempelig en interactief gezondheidsportaal voor jongeren van 13 tot 23 jaar. De GGD AppStore (in 2016 opgericht) werd ook toegelicht. In de Appstore staan allerlei soorten gezondheidsapps, die beoordeeld zijn aan de hand van diverse criteria. Criteria gebaseerd op de uitgangspunten van positieve gezondheid. Het gaat dan om het vermogen zelf de regie te voeren als het gaat om gezondheid.

Dat de staatssecretaris enthousiast was bleek uit zijn reactie op Twitter: De staatssecretaris over zijn bezoek: “Spoedcursus e-health bij de GGD Amsterdam. Mooie slimme toepassingen gezien waar Amsterdammers van alle leeftijden iets aan hebben. Ouderen vallen minder, groei baby’s is makkelijker te volgen, jongeren kunnen mobiel en anoniem chatten over gezondheid. Leren we allemaal van!”

E-healthweek

De GGD doet in januari voor de tweede keer mee met de e-healthweek. Dit is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het Platform voor InformatieSamenleving (ECP). De e-healthweek is bedoeld om meer landelijke bekendheid te geven aan – de mogelijkheden van - e-health; zowel gericht op burgers/cliënten als professionals. Samen met partners willen ze door heel Nederland zoveel mogelijk mensen met e-health in contact brengen en hen de mogelijkheden laten ervaren.