Zoeken in GGD Amsterdam
Pad tot huidige pagina
Verbergen
De GGD richt zich op alle inwoners van Amsterdam,­ Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Stoppen met roken in oktober? Meld je aan voor gratis online support!

In het kort

De campagne Stoptober gaat binnenkort weer van start. Rokers die willen stoppen kunnen zich aanmelden voor ondersteuning.

Op deze pagina - Stoppen met roken in oktober? Meld je aan voor gratis online support!


Stoptober is een landelijke campagne met als doel rokers te stimuleren om voor 28 dagen te stoppen met roken en daarvoor massale steun te organiseren. In Amsterdam wordt extra aandacht besteed aan het stoppen met roken. Van alle grote steden roken de Amsterdammers het meest, met een percentage van 27% in vergelijking met een percentage van 23% op landelijk niveau.

Landelijke campagne Stoptober

Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk! Wist je dat na een periode van 28 dagen niet rokende kans vijf keer groter is dat je blijvend stopt met roken. Alle 25 GGD’en in Nederland doen mee aan Stoptober en de GGD Amsterdam moedigt je aan om te stoppen met roken. Vanaf 1 oktober 2017 start de 28 dagen niet-roken-reis. In de afgelopen jaren zijn al meer dan 150.000 stoppers jou voorgegaan en zij hebben met elkaar bewezen dat Stoptober werkt.

Meedoen aan Stoptober?

Je kunt je inschrijven voor Stoptober via de website www.stoptober.nl en gebruik maken van alle steun die Stoptober je te bieden heeft. Ná aanmelding kun je vanaf 28 september (met bewijs van inschrijving) de Stoptober-app downloaden. De 28 dagen niet-roken-reis start vervolgens op 1 oktober.

Stoptober app

Voor deelnemers aan Stoptober is er een speciale gratis Stoptober-app. In deze app lees je wat stoppen met roken betekent voor je gezondheid, ontvang je dagelijkse tips en lees je wat je zoal kunt verwachten gedurende die 28 dagen. Via social media (Facebook, Twitter, Instagram) blijf je op de hoogte en sta je in contact met anderen die hetzelfde doormaken als jij en kun je ervaringen uitwisselen. Ook kun je als deelnemer een gratis Stoptober Magazine ophalen (zolang de voorraad strekt); een blad vol inspiratie en steun tijdens Stoptober.

Gezondheidseffecten

Er zijn veel effecten op je gezondheid als je stopt met roken. Zo is al na 24 uur alle koolmonoxide uit je lichaam verdwenen. Na 48 uur is alle nicotine uit je lichaam en proef en ruik je al beter.

Na een jaar is je risico op hart- en vaatziekten gehalveerd. Je risico op allerlei andere ziekten neemt de met de jarenaren steeds verder af. Meer informatie over de gezondheidseffecten staat op www.rokeninfo.nl/ (Trimbos-Instituut).

Stoptober voor bedrijven

Naast ondersteuning voor individuele deelnemers, heeft Stoptober een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen. Bedrijven kunnen via bedrijven.stoptober.nl promotiematerialen bestellen en trainingen aanvragen.

Initiatiefnemers

Initiatiefnemers van Stoptober in Nederland zijn het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, de Alliantie Nederland Rookvrij, het Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland.

Meer informatie

www.stoptober.nl/

www.rokeninfo.nl/