Zoeken in GGD Amsterdam
Pad tot huidige pagina
Verbergen
De GGD richt zich op alle inwoners van Amsterdam,­ Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Agenda Seksueel Geweld

15 september 2016

In het kort

Overzicht van interessante lezingen en congressen over het vakgebied seksueel geweld.

Op deze pagina - Agenda Seksueel Geweld


Het Steunpunt Seksueel Geweld van de GGD Amsterdam nodigt u in het kader van de week tegen kindermishandeling uit voor de bijeenkomst

De gevolgen van seksueel misbruik voor mannen en jongens

Dinsdag 15 november 2016

Seksueel misbruik van jongens is meestal onzichtbaar en blijft vaak onbesproken en onbestraft. Ondanks de gevolgen, want misbruik kan in een mannenleven heel wat aanrichten. Mannelijkheid en slachtofferschap zijn twee concepten die moeilijk met elkaar verenigbaar blijken. Niet alleen voor jongens en mannen zelf, maar ook voor hun omgeving.
Mannen die als kind misbruik hebben moeten meemaken worstelen naast PTSS-klachten vaak met vragen over hun genderidentiteit, seksualiteit, seksuele voorkeur en zelfbeeld. Juist daarom is het zo belangrijk om aandacht te hebben voor de specifieke gevolgen van misbruik voor mannen en jongens.

Peter John Schouten is psychodramatherapeut / psychotherapist ER en directeur van het Instituut voor Psychodrama. Hij heeft als hulpverlener meer dan 30 jaar ervaring met mannen die in hun kindertijd misbruikt zijn.
Onlangs verscheen zijn boek: ‘Traumaseksualiteit: Als jongen seksueel misbruikt, mannen tussen slachtofferschap en daderschap’.

Datum en tijd: dinsdag 15 november 2016 van 15.00-17.00 uur.
Plaats: Congrescentrum, Weesperstraat 113, Amsterdam.
Kosten: € 15,-.
Na inschrijving ontvangt u een factuur van de GGD. Inschrijven is mogelijk tot 7 november 2016 met bijgevoegd formulier (DOCX, 15 kB).