Zoeken in GGD Amsterdam
Pad tot huidige pagina
Verbergen
De GGD richt zich op alle inwoners van Amsterdam,­ Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Agenda Seksueel Geweld

18 april 2017

In het kort

Overzicht van interessante lezingen en congressen over het vakgebied seksueel geweld.


Het Steunpunt Seksueel Geweld van de GGD Amsterdam nodigt u uit voor de bijeenkomst

De aanpak van eergerelateerd geweld; waar moet je rekening mee houden?
Dinsdag 23 mei 2017
Presentatie: Janine Jansen

Jaarlijks krijgt de politie ongeveer 3.000 zaken binnen waarbij het motief voor mishandeling, ontvoering of moord gezocht wordt in een geschonden eergevoel.

Voor hulpverleners is eergerelateerd geweld vaak een lastige kwestie. Hoe ga je bijvoorbeeld om met een minderjarig slachtoffer van seksueel geweld, dat vanuit angst voor eerwraak, absoluut niet wil dat haar ouders erachter komen wat haar overkomen is?

Janine Janssen neemt ons mee in de wondere wereld van eercodes. Waar gaan eerconflicten over? Worden alleen vrouwen slachtoffer of kan dit geweld ook mannen treffen? Is geweld om eer strikt voorbehouden aan mensen met een migratieachtergrond? Waarom is eer zo belangrijk in bepaalde groepen? Hoe pakt de politie dit geweld aan? En: komen we er ooit vanaf?

Janine Janssen is cultureel antropoloog en criminoloog. Zij is hoofd onderzoek van het Landelijk Expertise Centrum Eer Gerelateerd Geweld (LEC EGG) van de nationale politie en als lector Veiligheid in afhankelijkheidsrelaties.

Datum en tijd: dinsdag 23 mei 2017 van 15.00-17.00 uur, napraten met borrel. Ontvangst met thee en koffie om 14.30 uur. 
Plaats: Congrescentrum, Weesperstraat 113, Amsterdam.
Kosten: € 15,-.
Na inschrijving ontvangt u een factuur van de GGD. Inschrijven is mogelijk tot 16 mei 2017 met bijgevoegd formulier (DOCX, 15 kB).