Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2021

De GGD Amsterdam voert in 2021 de Jongvolwassenenmonitor (JV-monitor) uit in de regio Amsterdam-Amstelland.

Het onderzoek bestaat uit het online invullen van een vragenlijst over gezondheid (mentaal en lichamelijk), welzijn, gebruik van genotmiddelen, seksualiteit, bewegen, eenzaamheid, mantelzorg en financiën. Ook is er specifieke aandacht voor de gevolgen van de coronacrisis. Deelname aan de JV-monitor staat open voor iedereen in de leeftijd van 16 tot en met 25 jaar, woonachtig in Amsterdam, Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Jongvolwassenen worden actief benaderd om deel te nemen, via o.a. sociale media, flyers en via leeftijdsgenoten. Meedoen aan het onderzoek is vrijwillig. Onder de deelnemers verloten we bol.com waardebonnen (winkans 1 op 10) en enkele JBL Bluetooth-speakers. Deze monitor is een samenwerking tussen GGD Amsterdam, GGD Hollands Noorden, GGD Zaanstreek-Waterland en GGD Flevoland.

De resultaten van het onderzoek helpen de gemeente en de GGD bij het opstellen van hun volksgezondheidsbeleid. Ook voor andere organisaties die zich richten op de gezondheid en welzijn van jongvolwassenen is deze informatie belangrijk. De resultaten van de Jongvolwassenenmonitor 2021 worden in het najaar van 2021 verwacht. Zij zullen worden gepubliceerd via Gezondheid in Beeld  en de website van de GGD Amsterdam.

Privacy

De privacyverklaring  (PDF, 65 kB) geeft aan op welke manier de GGD Amsterdam omgaat met de persoonsgegevens uit de ingevulde vragenlijsten, de daaruit voortvloeiende onderzoeksresultaten en op welke manier de GGD ervoor zorgt dat deze goed worden beschermd.

Onderzoek 2021

Vanaf 18 juni 2021 start het onderzoek naar de gezondheid van inwoners van 16 tot en met 25 jaar in de regio.

Klik hier voor de Spelregels (PDF, 353 kB)

Klik hier voor de Veel gestelde vragen (PDF, 342 kB)

Meer informatie