Ook aan de slag met Silver Screen: Film om de hoek?

10 september 2018
-
Astrid van Ketel

Iedere maand in de buurt naar een film met aandacht voor actief ouder worden en zo andere buurtbewoners ontmoeten. Dat is het idee van ‘Silver Screen: Film om de hoek’. Maar hoe organiseer je dat met buurtbewoners? De GGD Amsterdam heeft daarvoor een werkwijze ontwikkeld. Tijdens een workshop op 26 september vertellen we over onze ervaringen en presenteren we een handleiding.

In het project ‘Silver Screen: Film om de hoek’ heeft de GGD samen met buurtbewoners op twee locaties geëxperimenteerd. Kern van het project is samen kijken naar films waarin actief ouder worden een rol speelt. Het project is ontwikkeld met Cordaan Olympisch kwartier, het Hoekhuis (ZGAO) en (oudere) buurtbewoners. Zij hebben nagedacht over hoe een filmmiddag er uit moet zien, hoe bezoekers te werven, filmselectie en allerlei praktische zaken. En zij hebben meegewerkt aan de voorbereiding en uitvoering van de filmmiddagen.

Film is een laagdrempelige culturele activiteit die aanleiding biedt voor contact met anderen. Maar alleen naar de film komen kijken mag natuurlijk ook. Film is geschikt voor een brede groep bewoners en aan te passen aan de mogelijkheden en belangstelling van buurtbewoners.

Het project is mogelijk gemaakt door het Fonds NutsOhra in het kader van het programma Meer Veerkracht: langer thuis, een programma gericht op alleenstaande, thuiswonende ouderen met een beperking.

In de workshop komen onder andere aan de orde: werving van vrijwilligers, publiciteit, keuze van films, regelen van de filmrechten. We vertellen over onze ervaringen, successen en aandachtspunten. De workshop is bedoeld voor beroepskrachten en vrijwilligers die overwegen zelf filmdagen voor alleenstaande ouderen te organiseren.

Woensdag 26 september 2018, 10 -13 uur, in centrum van Amsterdam. Deelname is gratis

Belangstelling? avketel@ggd.amsterdam.nl, 06 2292 2272

Meer weten over Silver Screen? www.silverscreenamsterdam.nl