Wat als een leerling meer nodig heeft?

3 april 2018

Met Hart & Ziel kunt u tijdig problemen signaleren en deze aanpakken in de klas. Maar soms is een aanpak op school onvoldoende en is er extra hulp nodig. In veel gevallen kunt u dan gebruik maken van het preventieve trainingsaanbod van het Ouder- en Kindteam.

Hoe kunt u met Hart & Ziel zien welke training bij welk kind past? Een leerling met gedragsproblemen en druk gedrag past bijvoorbeeld niet in een training voor kinderen met stil en teruggetrokken gedrag zoals de VRIENDEN training. Dit kind zou veel baat kunnen ondervinden bij een SEMMI-training. Om u een handje op weg te helpen hebben wij hiervoor een overzicht gemaakt. In dit overzicht ziet u welke scores in Hart & Ziel matchen met het preventief zorgaanbod van onder andere het Ouder- en Kindteam. Klik hier (PDF, 34 kB) voor het overzicht.

Wij adviseren u om met de ouder- en kindadviseur in gesprek te gaan om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor leerlingen om een training te kunnen volgen.

Handig om te weten

In Hart & Ziel kunt u zien welke kinderen 2x een verhoogde SDQ-totaalscore hebben en hierdoor in aanmerking komen voor extra hulp. In het groepsoverzicht kunt u deze kinderen herkennen aan de zorgindicatie (blauw vakje, wit plusje). Wilt u snel een overzicht van de leerlingen die een zorgindicatie hebben? Klik dan hier (PDF, 51 kB) voor de handleiding.