Pad tot huidige pagina
mobiel lab voor LAMP coronasneltest in de teststraat van GGD Amsterdam in de RAI.

LAMP-test

LAMP (loop mediated isothermal amplification) is een van de sneltesten die GGD Amsterdam in de teststraat in de RAI inzet. Deze sneltest is net zo nauwkeurig als de PCR-test, maar geeft al binnen enkele uren een uitslag.

Net als de PCR-test speurt de LAMP naar stukjes genetisch materiaal van het coronavirus. Alleen is de manier waarop dit gebeurt  anders. Het grote voordeel van de LAMP is dat voor de analyse van de test minder bewerkingsstappen nodig zijn. Bovendien gebeurt de analyse direct in de teststraat. Hierdoor is de uitslag sneller bekend. De LAMP is net zo nauwkeurig als de PCR-test.

Coronasneltest met een mobiel lab

De LAMP werkt net als de PCR-test met een swab in de keel- en neusholte. De swab wordt na de afname geanalyseerd in een mobiel lab in de teststraat. De uitslag is binnen een aantal uur bekend en wordt in coronatest.nl gepubliceerd. Mensen zonder DigiD worden gebeld voor de uitslag.

Sneltesten zijn essentieel in de strijd tegen het coronavirus. Door de snelle uitslag kunnen positief geteste personen eerder in isolatie en worden contacten eerder gewaarschuwd. De LAMP-test is ontwikkeld door TNO in samenwerking met GGD Amsterdam.

Meer informatie

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen? Neem dan contact op met de GGD Amsterdam.