Pad tot huidige pagina

Coronabewijs zonder BSN of DigiD

19 augustus 2022

U hoeft in Nederland geen vaccinatie- of herstelbewijs meer te laten zien. Heeft u geen BSN of DigiD, maar wel een internationaal coronabewijs (DCC) nodig omdat u op reis gaat? Volg dan onderstaande route.

In English

Mensen zonder BSN of DigiD kunnen bij GGD Amsterdam een digitaal coronabewijs laten maken, de zogenaamde QR-code. U kunt deze service gebruiken als u geen BSN heeft, of wel een BSN maar geen BRP-registratie. Er gelden wel een paar voorwaarden:

 • Voor een vaccinatiebewijs: U bent gevaccineerd door GGD Amsterdam of u woont in Amsterdam-Amstelland en bent door een andere GGD gevaccineerd.
 • Voor een herstelbewijs: U bent getest door GGD Amsterdam of een andere testaanbieder in Nederland en u woont in Amsterdam-Amstelland.

Deze service is niet bedoeld voor toeristen. Bent u in het buitenland gevaccineerd? Bel dan 030 – 8002 899. Bent u door een andere zorgverlener gevaccineerd? Neem dan contact met hen op.

Zo werkt het

Voldoet u aan bovenstaande voorwaarden? Bel ons dan op 020 – 555 9995, Geopend van 11.00 tot 14.00 uur.

Het is handig als u uw patiëntnummer bij de hand houdt. Dit nummer staat soms met de hand geschreven op uw vaccinatie-registratiekaart.

We controleren samen met u de gegevens uit het systeem en kijken of er nog aanvullende identificatie nodig is. Een QR code bevat medische gegevens, daarom moeten wij uw identiteit controleren door middel van een identificatiebewijs. Dit kan zijn:

 • Buitenlands paspoort of nationaal identiteitsbewijs
 • Nederlands paspoort, identiteitsbewijs, Nederlands rijbewijs
 • Nederlands verblijfsdocument
 • Nederlands vreemdelingen- of vluchtelingenpaspoort

In sommige gevallen is het nodig om fysiek langs te komen op onze locatie. Heeft u de QR code nodig voor een reis? Zorg er dan voor dat u deze op tijd aanvraagt.

Woont u niet in Amsterdam-Amstelland of bent u niet door de GGD Amsterdam gevaccineerd? Dan kunnen we u niet helpen. Neem contact op met uw eigen GGD.

Bewaar uw vaccinatieregistratiekaart

Bij uw vaccinatie heeft u een vaccinatieregistratiekaart ontvangen. Bewaar deze goed, ook als u een QR-code heeft gekregen.

Andere problemen met coronabewijzen

Valt u niet in deze groep, maar heeft u wel problemen om een coronabewijs aan te maken? Kijk dan in onderstaande lijst waar u terecht kunt:

 • Voor een herstelbewijs na een positieve test bij een andere testaanbieder dan de GGD, vult u dit formulier in: https://vragen.coronatest.nl/herstelbewijs-elders/
 • Als u een BSN heeft en bent ingeschreven bij uw gemeente, maar geen DigiD kunt aanvragen, dan kunt u een papieren coronabewijs aanvragen via 0800 – 1421. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. U krijgt uw bewijs thuisgestuurd.
 • Heeft u problemen met de CoronaCheck-app en heeft u een BSN en DigiD? Neem dan contact op met de helpdesk: 0800 – 1421
 • Heeft u beide vaccinatie(s) ontvangen in het buitenland? Bel dan 030 – 8002 899.
 • Kijk voor andere situaties op: https://ggdghor.nl/uitleg-routes-corona-toegangsbewijs.

Foto: Cedric Fauntleroy via Pexels