Pad tot huidige pagina

Coronavaccinatie bij GGD Amsterdam

Lijst

De landelijke coronavaccinatiecampagne is gestart. Het is een immense operatie waarbij miljoenen Nederlanders worden gevaccineerd om het coronavirus eronder te krijgen. Inwoners van de regio Amsterdam-Amstelland kunnen hiervoor onder andere terecht bij de GGD Amsterdam.

Afbeelding

Lijst

Bij de start richt de vaccinatiecampagne zich allereerst op het beschermen van de meest kwetsbare groepen en het verlagen van de druk op de zorg. Daarom worden onderstaande groepen als eerste gevaccineerd.

Mensen vanaf 73 jaar

Op dit moment krijgen mensen die geboren zijn in 1947 en 1948  een uitnodiging voor de coronaprik bij de GGD. Goed om te weten: het RIVM stuurt de uitnodigingen niet allemaal tegelijk. Het kan dus zijn dat u even moet wachten voordat u uw uitnodiging ontvangt.

Praktische informatie over vaccineren

Zorgmedewerkers

Mensen die werken in de verpleeghuizen, wijkverpleging, gehandicaptenzorg en Wmo- huishoudelijke ondersteuning krijgen via hun werkgever een uitnodiging om zich te laten vaccineren bij de GGD.

Praktische info voor zorgmedewerkers

Vragen over coronavaccins en vaccinatie

We krijgen veel vragen binnen over coronavaccins en de vaccinatie in ons land. Veel mensen willen bijvoorbeeld weten wanneer ze aan de beurt zijn en of ze gevaccineerd kunnen worden als ze bepaalde medicijnen gebruiken. Daarom hebben we een aantal goede informatiebronnen op een rij gezet. Hier vindt u het antwoord op deze en vele andere vragen over de coronavaccins.

Afbeelding

Coronavaccin van Pfizer/BioNTech in verpakking.

Zo gaat het vaccineren bij GGD Amsterdam:

De rol van GGD Amsterdam

GGD Amsterdam is op 11 januari gestart met vaccineren in de RAI. Op18 maart is een tweede vaccinatielocatie in Sportcentrum Caland geopend. Hiermee bereiden we ons voor op de grootschalige vaccinatie van de volgende groepen.

Uiteindelijk kunnen alle inwoners van de regio Amsterdam-Amstelland gevaccineerd worden tegen het coronavirus.

Contact

De overheid bepaalt de volgorde van vaccineren. Op coronavaccinatie.nl vindt u de landelijke vaccinatiestrategie en een tijdlijn. Hierop ziet u wanneer u aan de beurt bent.

  • Heeft u algemene vragen over het coronavirus en de coronavaccinaties? Of wilt u weten wanneer u aan de beurt bent? Bel dan het landelijke nummer 0800 - 1351 (dagelijks van 08.00 – 20.00 uur).
  • Voor specifieke vragen aan de GGD Amsterdam verwijzen we u naar de contactpagina.