Pad tot huidige pagina

Zorgprofessionals en zorg- en welzijnsinstellingen

Afbeelding

GGD stopt met testen op corona

Het ministerie van VWS heeft besloten dat de GGD’en stoppen met testen op corona. Daarom kunnen uw cliënten zich na 17 maart niet meer bij ons laten testen. Alle testlocaties zijn vanaf dat moment  gesloten en uw cliënten kunnen dan ook geen afspraak meer maken voor de thuisbemonstering. Kijk voor meer informatie op: http://rijksoverheid.nl/corona

Thuisbemonstering

Sinds 6 maart rijden er geen testbussen meer en is de testlocatie in Noord gesloten. Cliënten die niet in staat zijn om naar de testlocatie (RAI) te gaan, kunnen tot 17 maart gebruik maken van thuisbemonstering. De cliënt kan zelf telefonisch een afspraak maken via 020- 555 5202 (ma t/m vrij van 09:00 tot 17:00 uur). Bij het maken van een afspraak moet de cliënt zijn of haar burgerservicenummer (BSN) bij de hand houden.
Aan de hand van een telefonische triage wordt gekeken of de cliënt voldoet aan de criteria om thuis te testen.

Als u zelf de afspraak voor uw cliënt maakt, kunt u bellen met de intercollegiale lijn: 020- 555 5105 (ma t/m vrij van 09:00 tot 17:00 uur).

GGD-ondersteuning bij coronapreventie bij uw zorginstelling

GGD Amsterdam kan u op een aantal manieren ondersteunen en informatie beschikbaar stellen voor communicatie naar medewerkers. Voorbeelden zijn:

Communicatiemiddelen

  • Bericht op intranet
  • Vraag & Antwoord over de herhaalprik
  • Flyer of poster
  • Informatie voor op tv-schermen (narrowcasting)

Het geven van voorlichting

Contact

U kunt met ons contact opnemen via coronapreventie@ggd.amsterdam.nl.