Pad tot huidige pagina

Corona in cijfers in Amsterdam-Amstelland

Lijst

In dit coronadashboard deelt de GGD Amsterdam wekelijks cijfers over het aantal gezette vaccinaties en het aantal afgenomen en positieve coronatesten in de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland: Amsterdam (ook in stadsdelen), Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Afbeelding

Gevaccineerd door de GGD

Week 37 | laatste update: 22 september 2021

Aantal inwoners van de VRAA gevaccineerd

  • 595.503 inwoners van de VRAA zijn volledig gevaccineerd
  • 29.702 inwoners van de VRAA zijn gedeeltelijk gevaccineerd

Ruim 62% van de inwoners in Amsterdam-Amstelland is momenteel door de GGD volledig gevaccineerd en ruim 3% is door de GGD gedeeltelijk gevaccineerd. Het betreft hier alleen de vaccinaties door de GGD en niet de vaccinaties die in ziekenhuizen, zorginstellingen en door huisartsen zijn gezet. Het werkelijke vaccinatiecijfer zal dus hoger liggen.

Per leeftijdscategorie

Per gemeente

Per stadsdeel van Amsterdam

Uitleg

  • Het aantal gevaccineerde inwoners van de veiligheidsregio is het aantal inwoners dat bij een GGD is gevaccineerd. Dit hoeft dus niet per se bij GGD Amsterdam te zijn.
  • Onder volledig gevaccineerd vallen de mensen met 2 vaccinaties, mensen met 1 Janssen-vaccin en mensen die na een coronabesmetting met 1 vaccinatie volledig gevaccineerd zijn.
  • Alle cijfers zijn exclusief de vaccinaties die door huisartsen, ziekenhuizen en andere instanties zijn gezet. N.B. de groep 60-64 jaar is in eerste instantie door de huisarts uitgenodigd. Ook een deel van de groep 65-69 jaar is door de huisarts gevaccineerd. Het werkelijke percentage gevaccineerden ligt dus hoger.
  • De grafiek hanteert de leeftijd op 1 januari 2021 (conform de RIVM-data). Jongeren geboren in 2009 kunnen pas een afspraak maken na hun 12e verjaardag.
  • In gebieden waar de vaccinatiegraad lager is dan gemiddeld, leveren we extra inspanningen. Bijvoorbeeld in de vorm van voorlichtingsbijeenkomsten en wijkgericht vaccineren.

Afbeelding

Positief geteste personen

Week 37 | laatste update: 22 september 2021

Per gemeente

Per stadsdeel van Amsterdam

Lijst

In week 37 (13 september t/m 19 september) is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland afgenomen met 30% vergeleken met de week daarvoor. In de gemeente Uithoorn bleef het aantal positieve testen vrijwel gelijk, in Ouder-Amstel en Diemen daalde het aantal positieve testen licht en in de overige gemeenten nam het aantal meldingen afgelopen week significant af. Binnen Amsterdam nam het aantal meldingen af in alle stadsdelen.

Vanaf heden publiceren we alle positieve testen, dus ook de positieve testen die door de andere testaanbieders zijn afgenomen. Dit betekent dat - in tegenstelling tot wat het RIVM publiceert - de reizigerstesten wél meegenomen worden, zodat we het complete beeld van COVID-meldingen kunnen weergeven.

Per gemeente (per 100.000 inwoners)

Per stadsdeel (per 100.000 inwoners)

Afbeelding

Testen op GGD-locaties

Week 37 | laatste update: 22 september 2021

Per gemeente

Per stadsdeel van Amsterdam

Lijst

Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen was 19% lager dan de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag daalde naar 7,8%. In de gemeente Uithoorn werd afgelopen week vrijwel evenveel getest als de week ervoor, in Ouder-Amstel werd meer getest en in de overige gemeenten werd afgelopen week minder getest. Binnen de gemeente Amsterdam daalde het aantal testen in alle stadsdelen.

Per gemeente (per 100.000 inwoners)

Per stadsdeel (per 100.000 inwoners)

Disclaimer

De gerapporteerde cijfers in het coronadashboard van het aantal positieve coronameldingen zijn op basis van coronatesten uitgevoerd door zowel GGD Amsterdam als andere partijen. Sommige besmettingen worden later gemeld, daarom worden de gegevens van voorgaande weken soms nog aangevuld. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met corona zich laten testen, zijn de werkelijke aantallen in de Veiligheidsregio waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.


De gerapporteerde cijfers over het aantal afgenomen testen bevatten het aantal inwoners uit Amsterdam–Amstelland dat zich laat testen bij een GGD–testlocatie. Dit hoeft niet per se een testlocatie in Amsterdam te zijn. Dit is dus exclusief coronatesten die worden gedaan door huisartsen, ziekenhuizen en andere aanbieders. Gerapporteerde positieve testen en afgenomen testen zijn exclusief reizigerstesten.

Meer informatie