Pad tot huidige pagina

Corona in cijfers in Amsterdam-Amstelland

Lijst

In dit coronadashboard deelt de GGD Amsterdam wekelijks cijfers over het aantal afgenomen en positieve coronatesten in de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland: Amsterdam (ook in stadsdelen), Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Afbeelding

Positief geteste personen

Week 22 | laatste update: 9 juni 2021

Per gemeente

Deze tabel met het aantal coronabesmettingen in Amsterdam-Amstelland is ook te downloaden als leesbare pdf.

Per stadsdeel van Amsterdam

Deze tabel met het aantal coronabesmettingen per stadsdeel van Amsterdam is ook te downloaden als leesbare pdf.

Lijst

Regio Amsterdam-Amstelland

In week 22 (31 mei t/m 6 juni) is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland afgenomen met 28% vergeleken met de week daarvoor. In Ouder-Amstel en Amstelveen bleef het aantal meldingen min of meer gelijk, in Aalsmeer nam het aantal meldingen toe en in de overige gemeenten nam het aantal meldingen af. Aalsmeer bevindt zich boven het risiconiveau ‘Ernstig’, de overige gemeenten bevinden zich boven het risiconiveau ‘Zorgelijk’.

Stadsdelen van Amsterdam

Binnen Amsterdam nam het aantal meldingen af in alle stadsdelen en bevinden alle stadsdelen zich op het risiconiveau ‘Zorgelijk’.

Risiconiveaus en signaalwaarden

  • Zeer ernstig: > 250*
  • Ernstig: 100 - 250*
  • Zorgelijk: 35 - 100*
  • Waakzaam: < 35*

* positieve testen per 100.000 inwoners

Per gemeente (per 100.000 inwoners)

Deze grafiek met het aantal positieve testen in Amsterdam-Amstelland is ook te downloaden als leesbare pdf.

Goed om te weten

Het aantal positieve testen is een belangrijk aspect bij het bepalen van het risiconiveau, maar niet het enige. Er wordt ook gekeken naar zaken als de opkomst van de Britse variant en de druk in de zorg (ziekenhuizen en verpleeghuizen). Het bepalen van het uiteindelijke risiconiveau is een landelijke beslissing. In het landelijke dashboard staat een uitgebreide uitleg over de risiconiveaus.

Per stadsdeel (per 100.000 inwoners)

Deze grafiek met het aantal positieve testen in Amsterdam-Amstelland is ook te downloaden als leesbare pdf.

Afbeelding

Testen op GGD-locaties

Week 22 | laatste update: 9 juni 2021

Per gemeente

Deze tabel met het aantal afgenomen coronatesten in Amsterdam-Amstelland is ook te downloaden als leesbare pdf.

Per stadsdeel van Amsterdam

Deze tabel met het aantal afgenomen coronatesten per stadsdeel van Amsterdam is ook te downloaden als leesbare pdf.

Lijst

Regio Amsterdam-Amstelland

Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen was 8% lager dan de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag nam af naar 5,9%. In Aalsmeer, Diemen en Amstelveen werd de afgelopen week een toename in testen waargenomen omdat de testbus van de GGD in deze gemeenten aanwezig was. In de overige gemeenten werd afgelopen week minder getest vergeleken met de week ervoor.

Stadsdelen van Amsterdam

In de gemeente Amsterdam werd in stadsdeel Zuidoost, waar een testbus van de GGD aanwezig was, meer getest als de week ervoor. In de overige stadsdelen werd een afname in testen waargenomen. Er worden relatief minder mensen getest in Nieuw-West en Zuidoost in vergelijking met de overige stadsdelen.

Verloop per gemeente (per 100.000 inwoners)

Deze grafiek, met het aantal afgenomen coronatesten in Amsterdam-Amstelland is ook te downloaden als leesbare pdf.

Verloop per stadsdeel (per 100.000 inwoners)

Deze grafiek met het aantal afgenomen coronatesten per stadsdeel van Amsterdam is ook te downloaden als leesbare pdf.

Disclaimer

De gerapporteerde cijfers in het coronadashboard van het aantal positieve coronameldingen zijn op basis van coronatesten uitgevoerd door zowel GGD Amsterdam als andere partijen. Sommige besmettingen worden later gemeld, daarom worden de gegevens van voorgaande weken soms nog aangevuld. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met corona zich laten testen, zijn de werkelijke aantallen in de Veiligheidsregio waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.


De gerapporteerde cijfers over het aantal afgenomen testen bevatten het aantal inwoners uit Amsterdam–Amstelland dat zich laat testen bij een GGD–testlocatie. Dit hoeft niet per se een testlocatie in Amsterdam te zijn. Dit is dus exclusief coronatesten die worden gedaan door huisartsen, ziekenhuizen en andere aanbieders.

Meer informatie