Pad tot huidige pagina

Corona in cijfers in Amsterdam-Amstelland

Lijst

In dit coronadashboard deelt de GGD Amsterdam wekelijks cijfers over het aantal gezette vaccinaties en het aantal afgenomen en positieve coronatesten in de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland: Amsterdam (ook in stadsdelen), Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Afbeelding

Gevaccineerd door de GGD

Week 28 | laatste update: 21 juli 2021

Aantal inwoners van de VRAA gevaccineerd

 • 341.700 inwoners van de VRAA zijn volledig gevaccineerd
 • 220.658 inwoners van de VRAA zijn gedeeltelijk gevaccineerd

Aantal inwoners van de VRAA van 12 jaar en ouder: 941.550

Per leeftijdscategorie

Vaccinatiestatus inwoners Amsterdam-Amstelland

Per gemeente

Vaccinatiestatus inwoners Amsterdam-Amstelland per gemeente

Per stadsdeel van Amsterdam

Vaccinatiestatus inwoners van Amsterdam

Uitleg

 • Het aantal gevaccineerde inwoners van de veiligheidsregio is het aantal inwoners dat bij een GGD is gevaccineerd. Dit hoeft dus niet per se bij GGD Amsterdam te zijn.
 • Het aantal inwoners van de VRAA van 12 jaar en ouder is gebaseerd op de landelijke cijfers van 2020 van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
 • Onder volledig gevaccineerd vallen de mensen met 2 vaccinaties, mensen met 1 Janssen-vaccin en mensen die na een coronabesmetting met 1 vaccinatie volledig gevaccineerd zijn.
 • Alle cijfers zijn exclusief de vaccinaties die door huisartsen, ziekenhuizen en andere instanties zijn gezet. N.B. de groep 60-64 jaar is in eerste instantie door de huisarts uitgenodigd. Ook een deel van de groep 65-69 jaar is door de huisarts gevaccineerd. Het werkelijke percentage gevaccineerden ligt dus hoger.
 • De figuren per gemeente en per stadsdeel zijn gebaseerd op het aantal inwoners van 12 jaar en ouder, omdat dit de groep is die in aanmerking komt voor een vaccinatie.
 • In gebieden waar de vaccinatiegraad lager is dan gemiddeld, leveren we extra inspanningen. Bijvoorbeeld in de vorm van voorlichtingsbijeenkomsten en wijkgericht vaccineren.

Afbeelding

Positief geteste personen

Week 28 | laatste update: 21 juli 2021

Per gemeente

Deze tabel met het aantal coronabesmettingen in Amsterdam-Amstelland is ook te downloaden als leesbare pdf.

Per stadsdeel van Amsterdam

Deze tabel met het aantal coronabesmettingen in de stadsdelen van Amsterdam is ook te downloaden als leesbare pdf.

Lijst

Regio Amsterdam-Amstelland

In week 28 (12 juli t/m 18 juli) is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland toegenomen met 24% vergeleken met de week daarvoor. In de gemeenten Amsterdam en Diemen nam het aantal meldingen toe en in de overige gemeenten nam het aantal meldingen af. Alle gemeenten bevonden zich binnen het risiconiveau ‘Zeer Ernstig’.

Stadsdelen van Amsterdam

Binnen Amsterdam nam het aantal meldingen toe in alle stadsdelen en alle stadsdelen bevonden zich binnen het risiconiveau ‘Zeer Ernstig’.

Risiconiveaus en signaalwaarden

 • Zeer ernstig: > 250*
 • Ernstig: 100 - 250*
 • Zorgelijk: 35 - 100*
 • Waakzaam: < 35*

* positieve testen per 100.000 inwoners

Per gemeente (per 100.000 inwoners)

Deze grafiek met het aantal positieve testen in Amsterdam-Amstelland is ook te downloaden als leesbare pdf.

Goed om te weten

Het aantal positieve testen is een belangrijk aspect bij het bepalen van het risiconiveau, maar niet het enige. Er wordt ook gekeken naar zaken als de opkomst van nieuwe varianten en de druk in de zorg (ziekenhuizen en verpleeghuizen). Het bepalen van het uiteindelijke risiconiveau is een landelijke beslissing. In het landelijke dashboard staat verdere uitleg over de risiconiveaus.

Per stadsdeel (per 100.000 inwoners)

Deze grafiek met het aantal positieve testen per stadsdeel van Amsterdam is ook te downloaden als leesbare pdf.

Afbeelding

Testen op GGD-locaties

Week 28 | laatste update: 21 juli 2021

Per gemeente

Deze tabel met het aantal afgenomen coronatesten in Amsterdam-Amstelland is ook te downloaden als leesbare pdf.

Per stadsdeel van Amsterdam

Deze tabel met het aantal afgenomen coronatesten per stadsdeel van Amsterdam is ook te downloaden als leesbare pdf.

Lijst

Regio Amsterdam-Amstelland

Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen was 143% hoger dan de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag nam toe naar 23%. In alle gemeenten nam het aantal testen toe.

Stadsdelen van Amsterdam

In de gemeente Amsterdam werd in alle stadsdelen een toename in testen waargenomen. Er worden relatief minder mensen getest in Nieuw-West, Zuidoost en Noord in vergelijking met de overige stadsdelen.

Verloop per gemeente (per 100.000 inwoners)

Deze grafiek met het aantal afgenomen coronatesten in Amsterdam-Amstelland is ook te downloaden als leesbare pdf.

Verloop per stadsdeel (per 100.000 inwoners)

Deze grafiek met het aantal afgenomen coronatesten per stadsdeel van Amsterdam is ook te downloaden als leesbare pdf.

Disclaimer

De gerapporteerde cijfers in het coronadashboard van het aantal positieve coronameldingen zijn op basis van coronatesten uitgevoerd door zowel GGD Amsterdam als andere partijen. Sommige besmettingen worden later gemeld, daarom worden de gegevens van voorgaande weken soms nog aangevuld. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met corona zich laten testen, zijn de werkelijke aantallen in de Veiligheidsregio waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.


De gerapporteerde cijfers over het aantal afgenomen testen bevatten het aantal inwoners uit Amsterdam–Amstelland dat zich laat testen bij een GGD–testlocatie. Dit hoeft niet per se een testlocatie in Amsterdam te zijn. Dit is dus exclusief coronatesten die worden gedaan door huisartsen, ziekenhuizen en andere aanbieders.

Meer informatie