Pad tot huidige pagina

Corona in cijfers in Amsterdam-Amstelland

Lijst

In dit coronadashboard deelt de GGD Amsterdam wekelijks cijfers over het aantal gezette vaccinaties en het aantal afgenomen en positieve coronatesten in de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland: Amsterdam (ook in stadsdelen), Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Afbeelding

Coronavaccinaties

Week 03 | laatste update: 26 januari 2022

Aantal inwoners van de VRAA gevaccineerd

  • 737.295 inwoners van de VRAA zijn volledig gevaccineerd
  • 22.738 inwoners van de VRAA zijn gedeeltelijk gevaccineerd

De vaccinatie-opkomst is 79,8%.

Tot nu toe hebben 377.359 inwoners van Amsterdam-Amstelland van 18 jaar en ouder een boosterprik bij de GGD gehaald. We wachten nog op de gegevens van boosters gezet door externe zorginstellingen.

Per leeftijdscategorie

Aantal gevaccineerde inwoners Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland per leeftijdscategorie

Per gemeente

Aantal gevaccineerde inwoners Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland per gemeente.

Per stadsdeel van Amsterdam

Aantal gevaccineerde inwoners Amsterdam per stadsdeel.

Uitleg

  • Onder volledig gevaccineerd vallen de mensen met 2 vaccinaties, mensen met 1 Janssen-vaccin en mensen die na een coronabesmetting met 1 vaccinatie volledig gevaccineerd zijn.
  • Leeftijden zijn gebaseerd op geboortejaren, conform de RIVM-data. Jongeren geboren in 2009 kunnen pas een afspraak maken na hun 12e verjaardag.
  • In gebieden waar de vaccinatiegraad lager is dan gemiddeld, leveren we extra inspanningen. Bijvoorbeeld in de vorm van voorlichtingsbijeenkomsten en wijkgericht vaccineren.

Afbeelding

Positief geteste personen

Week 03 | laatste update: 26 januari 2022

Per gemeente

Tabel met het aantal coronabesmettingen in de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland per gemeente

Per stadsdeel van Amsterdam

Tabel met aantal coronabesmettingen in Amsterdam per stadsdeel.

Lijst

In week 3 (17 januari t/m 23 januari) is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland toegenomen met 17% vergeleken met de week daarvoor. In alle gemeenten nam het aantal meldingen toe ten opzichte van de voorgaande week. In de stadsdelen Centrum en Zuid van de gemeente Amsterdam namen de besmettingen afgelopen week licht af vergeleken met de week ervoor. In de stadsdelen Oost en Zuidoost namen de besmettingen licht toe en in de overige stadsdelen namen de besmettingen fors toe ten opzichte van de voorgaande week.

Per gemeente (per 100.000 inwoners)

Grafiek met aantal coronabesmettingen per gemeente van de VRAA over de tijd heen.

Per stadsdeel (per 100.000 inwoners)

Grafiek met aantal coronabesmettingen per stadsdeel van Amsterdam over de tijd heen.

Afbeelding

Testen op GGD-locaties

Week 03 | laatste update: 26 januari 2022

Per gemeente

Tabel met het aantal coronatesten per gemeente van de VRAA.

Per stadsdeel van Amsterdam

Tabel met het aantal coronatesten per stadsdeel van Amsterdam.

Lijst

Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen was 9% hoger dan de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag steeg naar 48,5% ten opzichte van de voorgaande week.

Per gemeente (per 100.000 inwoners)

Grafiek met het verloop van het aantal coronatesten in de VRAA door de tijd heen.

Per stadsdeel (per 100.000 inwoners)

Grafiek met het verloop van het aantal coronatesten per stadsdeel van Amsterdam door de tijd heen.

Disclaimer

De gerapporteerde cijfers in het coronadashboard van het aantal positieve coronameldingen zijn op basis van coronatesten uitgevoerd door zowel GGD Amsterdam als andere partijen. Sommige besmettingen worden later gemeld, daarom worden de gegevens van voorgaande weken soms nog aangevuld. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met corona zich laten testen, zijn de werkelijke aantallen in de Veiligheidsregio waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.


De gerapporteerde cijfers over het aantal afgenomen testen bevatten het aantal inwoners uit Amsterdam–Amstelland dat zich laat testen bij een GGD–testlocatie. Dit hoeft niet per se een testlocatie in Amsterdam te zijn. Dit is dus exclusief coronatesten die worden gedaan door huisartsen, ziekenhuizen en andere aanbieders. Gerapporteerde positieve testen en afgenomen testen zijn exclusief reizigerstesten.

Meer informatie

We werken momenteel hard aan de integratie van de cijfers van Weesp in ons coronadashboard. Tot die tijd kunt u deze cijfers op het landelijke dashboard vinden: