Pad tot huidige pagina

Corona in cijfers in Amsterdam-Amstelland

Lijst

In dit coronadashboard deelt de GGD Amsterdam wekelijks cijfers over het aantal afgenomen coronatesten en vastgestelde coronabesmettingen in de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland: Amsterdam (ook in stadsdelen), Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Afbeelding

Positief geteste personen

Week 18 | laatste update: 12 mei 2021

Per gemeente

Deze tabel met het aantal coronabesmettingen in Amsterdam-Amstelland is ook te downloaden als leesbare pdf.

Per stadsdeel van Amsterdam

Deze tabel met het aantal coronabesmettingen per stadsdeel van Amsterdam is ook te downloaden als leesbare pdf.

Lijst

Regio Amsterdam-Amstelland

In week 18 (3 mei t/m 9 mei) is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland toegenomen met 17% vergeleken met de week daarvoor. In Aalsmeer nam het aantal meldingen af en in de overige gemeenten nam het aantal meldingen toe. Alle gemeenten bevonden zich boven het risiconiveau ‘Zeer Ernstig’.

Stadsdelen van Amsterdam

Binnen Amsterdam bleef het aantal meldingen vrijwel gelijk in stadsdeel Zuidoost, nam het af in stadsdeel Nieuw-West en nam het toe in de overige stadsdelen. Stadsdelen Nieuw-West en Zuidoost bevonden zich boven het risiconiveau ‘Ernstig’, de overige stadsdelen bevonden zich op of boven het risiconiveau ‘Zeer Ernstig’.

Risiconiveaus en signaalwaarden

  • Zeer ernstig: > 250*
  • Ernstig: 100 - 250*
  • Zorgelijk: 35 - 100*
  • Waakzaam: < 35*

* positieve testen per 100.000 inwoners

Per gemeente (per 100.000 inwoners)

Deze grafiek met het aantal positieve testen in Amsterdam-Amstelland is ook te downloaden als leesbare pdf.

Goed om te weten

Het aantal positieve testen is een belangrijk aspect bij het bepalen van het risiconiveau, maar niet het enige. Er wordt ook gekeken naar zaken als de opkomst van de Britse variant en de druk in de zorg (ziekenhuizen en verpleeghuizen). Het bepalen van het uiteindelijke risiconiveau is een landelijke beslissing. In het landelijke dashboard staat een uitgebreide uitleg over de risiconiveaus.

Per stadsdeel (per 100.000 inwoners)

Deze grafiek met het aantal coronabesmettingen per stadsdeel van Amsterdam is ook te downloaden als leesbare pdf.

Afbeelding

Testen op GGD-locaties

Week 18 | laatste update: 12 mei 2021

Per gemeente

Deze tabel met het aantal afgenomen coronatesten in Amsterdam-Amstelland is ook te downloaden als leesbare pdf.

Per stadsdeel van Amsterdam

Deze tabel met het aantal afgenomen coronatesten per stadsdeel van Amsterdam is ook te downloaden als leesbare pdf.

Lijst

Regio Amsterdam-Amstelland

Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen was 2% lager ten opzichte van de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag bleef met 11,1% vrijwel hetzelfde. In de gemeenten Amsterdam en Diemen werd afgelopen week vrijwel evenveel getest vergeleken met de week ervoor, in de overige gemeenten werd afgelopen week minder getest.

Stadsdelen van Amsterdam

In de gemeente Amsterdam werd in stadsdelen Centrum en Zuid een toename in testen waargenomen en werd een afname in testen gezien in de overige stadsdelen. Er worden relatief minder mensen getest in Nieuw-West en Zuidoost in vergelijking met de overige stadsdelen.

Verloop per gemeente (per 100.000 inwoners)

Deze grafiek met het aantal afgenomen coronatesten in Amsterdam-Amstelland is ook te downloaden als leesbare pdf.

Verloop per stadsdeel (per 100.000 inwoners)

Deze grafiek met het aantal afgenomen coronatesten per stadsdeel van Amsterdam is ook te downloaden als leesbare pdf.

Disclaimer

De gerapporteerde cijfers in het coronadashboard van het aantal positieve coronameldingen zijn op basis van coronatesten uitgevoerd door zowel GGD Amsterdam als andere partijen. Sommige besmettingen worden later gemeld, daarom worden de gegevens van voorgaande weken soms nog aangevuld. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met corona zich laten testen, zijn de werkelijke aantallen in de Veiligheidsregio waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.


De gerapporteerde cijfers over het aantal afgenomen testen bevatten het aantal inwoners uit Amsterdam–Amstelland dat zich laat testen bij een GGD–testlocatie. Dit hoeft niet per se een testlocatie in Amsterdam te zijn. Dit is dus exclusief coronatesten die worden gedaan door huisartsen, ziekenhuizen en andere aanbieders.

Meer informatie