Pad tot huidige pagina

Coronatest

13 april 2022

Heeft u klachten die kunnen wijzen op corona? Doe dan een zelftest om te zien of u corona heeft. Ook na contact met iemand die positief getest is, of bij terugkeer uit het buitenland, is het advies om een zelftest te doen.

In English

Steffie legt eenvoudig uit wanneer je een zelftest moet doen. En hoe zo'n test werkt.

Zelftest positief?

Is de uitslag van uw zelftest positief? Blijf thuis en ga in isolatie. Zo voorkomt u dat u anderen besmet. Op quarantainecheck leest u wat u moet doen als u corona heeft. Heeft u naar aanleiding van deze adviezen nog vragen, neem dan contact met ons op.
U hoeft na een positieve zelftest geen hertest bij de GGD te doen. Alleen als u een herstelbewijs nodig heeft, is een hertest bij de GGD nodig.

Coronatest bij GGD Amsterdam

Behoort u tot een van onderstaande groepen? Dan is het advies om wel een coronatest bij de GGD te doen:

  • U bent zorgmedewerker.
  • U woont in een verzorgings- of verpleeghuis.
  • U woont thuis en gaat naar een dagbesteding (u bent boven de 70 jaar of u heeft een ernstige afweerstoornis). Of u gaat naar een dagbesteding waar de cliënten vallen onder de categorie kwetsbare personen (boven de 70 of met een ernstige afweerstoornis).
  • U kunt geen zelftest doen, ook niet met hulp.
  • U heeft een herstelbewijs nodig.

GGD Amsterdam test 7 dagen per week op verschillende locaties in de stad. U kunt met en zonder afspraak bij ons terecht. Op de locatiepagina ziet u onze testlocaties en de openingstijden.

Afspraak maken bij de GGD

Ga naar coronatest.nl en log in met uw DigiD. U kunt ook bellen naar 0800-1202 (dagelijks bereikbaar van 08.00 - 20.00 uur). Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand.

Uitslag van de test bij de GGD

De uitslag komt binnen 24 tot 48 uur op coronatest.nl te staan. U krijgt een e-mail als de uitslag binnen is.

  • Is de uitslag positief? Blijf thuis en ga in isolatie. U wordt gebeld door iemand van GGD Amsterdam om u advies te geven.
  • Is de uitslag negatief? Dan mag u weer naar buiten. Houd wel uw gezondheid in de gaten, en doe opnieuw een test als de klachten verergeren.

Meer informatie