Pad tot huidige pagina

Coronatest

10 maart 2023

Het ministerie van VWS heeft besloten dat de GGD’en stoppen met testen op corona. Daarom kunt u zich na 17 maart niet meer bij ons laten testen. Onze testlocatie is vanaf dat moment gesloten en u kunt dan geen afspraak meer maken.

In English

Wilt u meer informatie over het besluit van de minister of heeft u een vraag?
Kijk dan op rijksoverheid.nl.

Ook blijven wij tot en met 17 maart nog testen afnemen voor mensen die een herstelbewijs nodig hebben. Commerciële bureaus nemen die taak na 17 maart over.

Per 10 maart vervalt ook het zelftest en testadvies. Daarmee is het niet langer nodig om een zelftest te doen als u Covid-19 gerelateerde klachten heeft. Zelftesten hoeft hierdoor niet meer, maar mag uiteraard nog wel als u daar behoefte aan heeft. Bijvoorbeeld als u regelmatig contact heeft met kwetsbaren.

Tot 17 maart blijft de informatie hieronder actueel.

Zelftest

Steffie legt eenvoudig uit hoe een zelftest werkt. Is de uitslag positief? Blijf thuis en ga in isolatie. Zo voorkomt u dat u anderen besmet. Op Mijnvraagovercorona.nl leest u wat u moet doen als u corona heeft. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op.

U hoeft na een positieve zelftest geen hertest bij de GGD te doen. U hoeft de positieve uitslag ook niet te melden bij de GGD. Alleen als u een herstelbewijs nodig heeft, is een hertest bij de GGD nodig.

Coronatest bij GGD Amsterdam

Behoort u tot een van onderstaande groepen? Dan is het advies om wel een coronatest bij de GGD te doen:

  • U woont in een verzorgings- of verpleeghuis.
  • U woont thuis en gaat naar een dagbesteding (u bent boven de 70 jaar of u heeft een ernstige afweerstoornis). Of u gaat naar een dagbesteding waar de cliënten vallen onder de categorie kwetsbare personen (boven de 70 of met een ernstige afweerstoornis).
  • U kunt geen zelftest doen, ook niet met hulp.
  • U heeft een herstelbewijs nodig.

Het advies voor het testbeleid van zorgmedewerkers is aangepast. Een NAAT-test is niet meer verplicht voor zorgmedewerkers. Kijk op de website van het RIVM voor meer informatie.

GGD Amsterdam test 7 dagen per week. U kunt met en zonder afspraak bij ons terecht. Op de locatiepagina ziet u onze testlocatie en de openingstijden.

Thuis-testteams

Behoort u tot een van bovengenoemde doelgroepen (behalve als u een herstelbewijs nodig heeft) en lukt het u niet om naar de testlocatie te gaan? Dan kunt u gebruik maken van een thuis- testteam. Een afspraak maken kan telefonisch via 020- 555 5202 (ma t/m vrij van 09:00 tot 17:00 uur). Houd uw Burgerservicenummer (BSN) bij de hand.

Indien u een herstelbewijs nodig heeft kunt u op onze vaste locatie terecht:

Testlocatie voor corona

Afspraak maken bij de GGD

Ga naar coronatest.nl en log in met uw DigiD. U kunt ook bellen naar 0800-1202 (ma t/m vr 08.00 - 18.00 uur,  weekend en feestdagen 09.00 - 17.00 uur). Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand.

Uitslag van de test bij de GGD

De uitslag komt binnen 24 tot 48 uur op coronatest.nl te staan. U krijgt een e-mail als de uitslag binnen is.

  • Is de uitslag positief? Blijf thuis en ga in isolatie. U ontvangt ook per mail een brief met daarin de adviezen en actueel geldende regels en richtlijnen passend bij de positieve uitslag. Mogelijk wordt u gebeld door een medewerker van de GGD Amsterdam en u kunt bij vragen ook zelf contact opnemen met onze informatielijn op: 020-555 5202.
  • Is de uitslag negatief? Dan mag u weer naar buiten. Houd wel uw gezondheid in de gaten, en doe opnieuw een test als de klachten verergeren.

Meer informatie