Pad tot huidige pagina

Coronatest

16 november 2022

Heeft u coronaklachten? Doe dan een zelftest. Zo weet u of u corona hebt. Ook na contact met een positief getest persoon, of bij terugkeer uit het buitenland, is het advies om een zelftest te doen.

In English

Zelftest

Steffie legt eenvoudig uit hoe een zelftest werkt. Is de uitslag positief? Blijf thuis en ga in isolatie. Zo voorkomt u dat u anderen besmet. Op Mijnvraagovercorona.nl leest u wat u moet doen als u corona heeft. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op.

U hoeft na een positieve zelftest geen hertest bij de GGD te doen. U hoeft de positieve uitslag ook niet te melden bij de GGD. Alleen als u een herstelbewijs nodig heeft, is een hertest bij de GGD nodig.

Coronatest bij GGD Amsterdam

Behoort u tot een van onderstaande groepen? Dan is het advies om wel een coronatest bij de GGD te doen:

  • U bent zorgmedewerker.
  • U woont in een verzorgings- of verpleeghuis.
  • U woont thuis en gaat naar een dagbesteding (u bent boven de 70 jaar of u heeft een ernstige afweerstoornis). Of u gaat naar een dagbesteding waar de cliënten vallen onder de categorie kwetsbare personen (boven de 70 of met een ernstige afweerstoornis).
  • U kunt geen zelftest doen, ook niet met hulp.
  • U heeft een herstelbewijs nodig.

GGD Amsterdam test 7 dagen per week op verschillende locaties in de stad. U kunt met en zonder afspraak bij ons terecht. Op de locatiepagina ziet u onze testlocaties en de openingstijden.

Afspraak maken bij de GGD

Ga naar coronatest.nl en log in met uw DigiD. U kunt ook bellen naar 0800-1202 (dagelijks bereikbaar van 08.00 - 20.00 uur). Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand.

Uitslag van de test bij de GGD

De uitslag komt binnen 24 tot 48 uur op coronatest.nl te staan. U krijgt een e-mail als de uitslag binnen is.

  • Is de uitslag positief? Blijf thuis en ga in isolatie. U ontvangt ook per mail een brief met daarin de adviezen en actueel geldende regels en richtlijnen passend bij de positieve uitslag. Mogelijk wordt u gebeld door een medewerker van de GGD Amsterdam en u kunt bij vragen ook zelf contact opnemen met onze informatielijn op: 020-5555202.
  • Is de uitslag negatief? Dan mag u weer naar buiten. Houd wel uw gezondheid in de gaten, en doe opnieuw een test als de klachten verergeren.