Bezoekersinformatie Drugstestservice

Lijst

Doelgroep

We testen alleen drugs voor consumenten, mensen die zelf drugs willen gebruiken. We testen niet voor dealers of producenten. Daarom testen we niet:

 • Als je meer dan 3 soorten drugs bij je hebt.
 • Als je drugs alleen grondstoffen bevatten.
 • Als je per drugsmonster meer dan één pil bij je hebt, meer dan 1 gram aan poeder, of meer dan 10 ml aan vloeistof.

We testen geen drugs die in het buitenland zijn gekocht, anabolen, medicijnen, cannabis en paddo’s.

Anoniem

 • We vragen geen naam of legitimatie. Als je drugs naar het lab is gestuurd voor analyse, krijg je een samplenummer mee, waarmee je een week later je uitslag op kunt vragen.
 • Betalen kan alleen cash, zodat wij je anonimiteit kunnen waarborgen. We hebben dus GEEN PIN.

Chemfriendly

Chemseks betekent dat mannen seks hebben onder invloed van harddrugs. Chemseks is een term die vooral homo en bi mannen gebruiken. Mensen uit de chemseks en ParTy&Play scene kunnen anoniem en zonder oordeel hun drugs laten testen.

Bijvoorbeeld: Tina, MDMA, Keta, GHB/GBL en Mephedrone/Miauw/4MMC.

Gang van zaken

Er wordt per persoon maximaal één monster naar het laboratorium gestuurd. De andere samples kunnen soms een alternatieve uitslag krijgen.

Bij drukte kunnen we per persoon maximaal 2 drugssoorten testen. Daarvan kunnen wij er 1 doorsturen naar het laboratorium.

Lijst

Pillen

We hebben altijd 1 hele pil nodig. Gebroken, halve of stukjes pil kunnen we niet testen.
We herkennen een derde tot de helft van de pillen in onze database. Als we de pil herkennen, krijg je meteen de testuitslag. Je krijgt je pil daarna terug.

Poeders

De testservice in Amsterdam heeft een Infrarood spectroscopie machine. Deze machine kan speed, ketamine, MDMA-poeder en GHB-poeder ter plekke op stof en hoeveelheid onderzoeken. De kans is 90 procent dat je meteen weet wát er in je poeder zit en ook hoeveel. 
Alle andere poeders gaan door naar het lab voor onderzoek. Als we het door moeten sturen hebben we 100 milligram nodig. Voor de uitslag kun je op donderdag van de volgende week bellen.

Vloeistoffen

Vloeistoffen sturen we door naar het lab, hiervoor hebben we minimaal 2 milliliter nodig. Voor de uitslag kun je op donderdag van de volgende week bellen.

LSD

 • Optie 1: kwalitatieve analyse
  We testen of je ‘wel LSD’ of ‘geen LSD’ hebt. De test geeft niet aan hoeveel LSD er in je zegel zit. Je krijgt altijd een uitslag. Hiervoor lever je een halve zegel in, deze krijg je niet terug. De uitslag van de test is ‘wel/geen LSD’.
 • Optie 2: kwantitatieve analyse
  We testen hoeveel werkzame stof er in je LSD-zegels zit. Landelijk is helaas het aantal kwantitatieve analyses terug gevoerd van 20 naar 12 analyses, wat maximaal 2 LSD zegels per instelling per maand betekent. Hiervoor lever je 1 zegel in, je krijgt deze niet terug. Als het landelijke aantal van 12 zegels is behaald, kun je alleen nog een kwalitatieve test laten doen, of de volgende maand terugkomen. Het bijhouden van het quotum start nog steeds op de eerste van de maand.

Lijst

Uitslagenlijn  (020) 555 5450

Voor de uitslag kun je op donderdag van de volgende week bellen. De uitslagenlijn is bereikbaar van 18.30-20.30 uur. Het aantal dagen dat je moet wachten op je uitslag hangt af van de dag waarop je de drugs inlevert.

Als je maandag inlevert, duurt het 9 dagen tot je de uitslag hebt. Als je op dinsdag inlevert duurt het 8 dagen en als je op zaterdag inlevert duurt het 4 dagen.