Breng verbeteringen aan in de woning

  • Vervang uw gaskachel en geiser door een nieuwe CV ketel met radiatoren. U kunt uw gehele woning beter en gelijkmatiger verwarmen. Doordat u het hele huis goed kunt verwarmen, kunnen de energiekosten wel wat stijgen. Uiteindelijk is het rendement en het comfort van een nieuwe CV ketel veel  groter dan meerdere gas- of elektrische kachels in een woning. Huurt u een woning? Vraag hierom bij uw verhuurder.
  • Door ander hang- en sluitwerk op de ramen is het vaak mogelijk de ramen op een kleine kier te zetten. Er is goed hang- en sluitwerk te koop waarbij je inbraakveilig kunt ventileren via een raam of een deur.
  • Isolatie van glas, muren, vloer en dak voorkomt condens en schimmelvorming, verlaagt de stookkosten en verhoogt het comfort.
  • Huisstofmijten leven vooral in matrassen en stoffen vloerbedekking. Ze houden van een vochtige omgeving. Het verwijderen van stoffen vloerbedekking is de belangrijkste maatregel die u kunt nemen. Soms is het raadzaam om mijtdichte matrashoezen te gebruiken. Neem hiervoor contact op met uw huisarts of het Longfonds.