Landelijke coalitie op bezoek in Amsterdam

27 mei 2022

Deze week was de Landelijke Coalitie Kansrijke Start op werkbezoek in buurthuis No Limit in Amsterdam Zuidoost. De Landelijke coalitie bestaat onder andere uit wetenschappers, bestuurders, zorgprofessionals, gezondheidsfondsen en zorgverzekeraars. De coalitie draagt samen met staatssecretaris Maarten van Ooijen van VWS het belang van de eerste 1000 dagen uit.

“Het was een heel bijzondere avond met mooie verhalen, beelden en ontmoetingen.” aldus Karen den Hertog, afdelingshoofd Gezond Leven die samen met Danielle Kretz programmamanager Gezonde Kansrijke Start Amsterdam aanwezig waren. Trainers van MOC 't Kabouterhuis en De Blokkenhut namen de aanwezigen mee hoe kinderen je kunnen uitdagen om je vaardigheden aan te passen op wat het kind soms nodig heeft.

Daarnaast vertelden een huisarts, verloskundige, jeugdverpleegkundige, netwerkmanager en een ouder hoe de lokale coalitie Gezonde en Kansrijke Start in Zuidoost samenwerkt om jonge Amsterdammers in het stadsdeel een Gezonde en Kansrijke Start te geven. Leerlingen en studenten van Lucia Marthas verzorgden de optredens, met o.a. het zelf gecomponeerde lied ‘Blessed be the children’.