Netwerkbijeenkomst in Amsterdam-Noord

15 juni 2022

Op 9 juni vond voor de tweede keer een netwerkbijeenkomst plaats in Huis van de Wijk De Meeuw. In aanwezigheid van stadsdeelvoorzitter Esther Lagendijk gingen ruim 60 deelnemers met elkaar in gesprek over de relatie tussen armoede en de eerste 1.000 dagen.

Linda Leijdekker van de GGD vertelde hoe stress bij ouders over bestaansonzekerheid een invloed heeft op de ontwikkeling van kinderen, al voor en tijdens de zwangerschap. En schuldhulpverlener Colette Kooijman liet zien hoe je laagdrempelig kunt vragen naar geldzorgen. Ook vertelde ze dat mensen vaak te laat bij het Buurtteam aankloppen. Het Buurtteam heeft altijd hulp dichtbij en werken samen met vrijwilligersorganisaties, financieel coaches en sociale raadslieden. Twee inspirerende sprekers die zeker hebben bijgedragen aan het succes van de bijeenkomst!

Vrijwel alle deelnemers gaven aan dat ze iets nieuws hadden geleerd, een nieuw iemand hadden ontmoet of morgen iets op een andere manier zouden gaan doen.

“Dit heeft me echt geholpen. Ik vraag niet altijd of er geldzorgen zijn, maar dat ga ik vanaf nu altijd doen!“, aldus een verloskundige.