Terugblik Week van de Gezonde en Kansrijke Start 2021

5 november 2021

Terugblik Week van de Gezonde en Kansrijke Start 2021

Lijst

Wij kijken terug op een leerzame en inspirerende week van de Gezonde en Kansrijke Start. Een indruk van afgelopen week vind je in de compilatie video.

> Blik terug


Terugkijken webinars

De meeste webinars kun je voor de komende twee weken nog terugkijken op de congreswebsite.

Heb je dus een sessie gemist? Dan is dit je kans! Kom meer te weten over zwanger zijn met een lichte verstandelijke beperking, of wat opgroeien in armoede doet in de 1e 1000 dagen, of wat het effect van psychische klachten is op de zwangere. Of werk je in een van de stadsdelen en kon je niet bij de talkshow aanschuiven in Zuidoost of Nieuw-West? Deze kun je ook nog terugkijken.


Lijst

Tijdens de week reikte wethouder Simone Kukenheim de eerste GroeiGidsen uit voor te vroeg, te licht of ziek geboren kinderen.

Ook werden tijdens de webinars de routekaarten voor vroegsignalering geïntroduceerd en de overzichtsfolder zorg en basisaanbod voor zwangeren met psychische klachten.


Samenwerkingsovereenkomsten lokale coalities

In Noord, Zuidoost en Nieuw-West gingen zorg- en welzijn partners met elkaar in gesprek over samenwerking. De lokale coalities Zuidoost en Nieuw-West ondertekenden na afloop hun lokale samenwerkingsovereenkomst Gezonde en Kansrijke Start.


Colofon

De stadsbrede coalitie Gezonde en Kansrijke Start zet zich in voor een gezondere start van het (ongeboren) kind in een gezonde omgeving.

Deze coalitie bestaat uit ouders en ervaringsdeskundigen, maatschappelijke organisaties en initiatieven, zelforganisaties, kerken, moskeeën, ziekenhuizen, welzijnsinstellingen, huisartsen, Ouder- en Kindteams, sociale buurtteams, professionals in de geboorte- en specialistische jeugdzorg, GGZ, kinderopvang, wetenschappers, beleidsuitvoerders en –makers, zorgverzekeraars en partners als de Bernard van Leer Foundation.

Zie ook ggd.amsterdam.nl/gks. Contact: gks@amsterdam.nl

In- of uitschrijven voor de nieuwsbrief