Save the date Gezonde en Kansrijke Start

Week van de Gezonde Kansrijke Start 25 t/m 28 oktober
25 augustus 2021

Save the date Gezonde en Kansrijke Start

Een goede start voor elk Amsterdams kind. Wat kan jij doen?

Save the date: Week van de Gezonde Kansrijke Start


De Week van de Gezonde en Kansrijke Start

De Week van de Gezonde en Kansrijke Start komt voort uit het programma Gezonde en Kansrijke Start (GKS), een brede samenwerking van de GGD met onder meer ziekenhuizen, zorgverzekeraars, verloskundigen, kraamzorg en organisaties in Noord, Nieuw-West en Zuidoost.

Dit programma moet eraan bijdragen dat alle ouders ruim vóór de conceptie, goede voorlichting, zorg en ondersteuning krijgen.

De Week van de Gezonde Kansrijke Start vindt plaats van maandag 25 t/m donderdag 28 oktober


Doel

Het doel is om je te inspireren met kennis, ervaringen en praktijkverhalen. Ook biedt het je de kans met collega’s in contact te komen in de wijk waar je werkt, hoor je meer over het programma GKS: wat we doen en nog gaan doen in Amsterdam voor ouders.

Er zijn inhoudelijke inspiratiesessies voor iedereen en bijeenkomsten van en voor de lokale coalities GKS in de stadsdelen zelf.


Je bent van harte uitgenodigd

Laat je inspireren om samen de beweging te maken naar een gezonde en kansrijke start. Maak kennis en ga in gesprek over wat er in je eigen stadsdeel wordt ontwikkeld: van nieuwe kinder- Anna Poli tot baby-inloop, de activiteiten van Food4Smiles of oudergroepen.

Krijg antwoord op vragen als: ‘hoe herken ik schuldenproblematiek? of: ‘naar welke psychische zorg op maat kan ik verwijzen?’


Voor wie relevant?

Ben je een professional rondom de geboortezorg, zoals een verloskundige, kraamverzorger, jeugdverpleegkundige, jeugdarts, OKT-adviseur, psycholoog, psychiatrisch verpleegkundige, schuldhulpverlener of  fysiotherapeut. Of werk je in een wijk- en buurtteam, als medewerker Spelinloop, Veilig Thuis of bij een zelforganisatie of een stichting? Dan is deze bijeenkomst voor jou.


Zet alvast in je agenda!

Agenda
Maandag 25/10 de week start digitaal De hele ochtend
Dinsdag 26/10 zijn we in Zuidoost van 10:00 tot 12:00
Woensdag 27/10 zijn we in Nieuw-West van 15:00 tot 17:00
Donderdag 28/10 zijn we in Noord

van 10:00 tot 12:00

Donderdag 28/10 afsluiting op centrale plek van 15:00 tot 17:00

De bijeenkomsten in de stadsdelen zijn georganiseerd voor en door de lokale coalities. Netwerken en samenwerken staan centraal.

De afsluiting bestaat uit een filmverslag van wat er gedaan is in de stadsdelen en een paneldiscussie. Wethouder Simone Kukenheim geeft een reactie. Van elk stadsdeel neemt een actieve zorgverlener het woord.

Let op: de bijeenkomsten in de wijken en de slotbijeenkomst zijn vooralsnog gewoon live. Als dit niet haalbaar is (vanwege COVID), dan komt er een online programma.

Doe mee met de week van de Gezonde en Kansrijke Start waarin we elkaar leren vinden rond de zorg voor kwetsbare gezinnen en jonge kinderen!Geef je op voor de nieuwsbrief

Stuur deze aankondiging door naar je collega en schrijf je in voor de nieuwsbrief GKS om op de hoogte te blijven van het programma.


Colofon

De stadsbrede coalitie Gezonde en Kansrijke Start zet zich in voor een gezondere start van het (ongeboren) kind in een gezonde omgeving. Deze coalitie bestaat uit ouders en ervaringsdeskundigen, maatschappelijke organisaties en initiatieven, zelforganisaties, kerken, moskeeën, ziekenhuizen, welzijnsinstellingen, huisartsen, Ouder- en Kindteams, sociale buurtteams, professionals in de geboorte- en specialistische jeugdzorg, GGZ, kinderopvang, wetenschappers, beleidsuitvoerders en –makers, zorgverzekeraars en partners als de Bernard van Leer Foundation. Zie ook ggd.amsterdam.nl/gks.


Contact: gks@amsterdam.nl