Lees verder: hygiëne challenge

Aan de slag en punten voor het kwaliteitsregister

Start vandaag nog samen met je team de hygiëne-challenge. In 4 korte opdrachten kom je erachter wat jullie goed doen en wat beter kan. Doe je mee? Meer dan 100 teams gingen je voor! En ben jij lid van het kwaliteitsregister V&V, van beroepsvereniging V&VN? Dan kun je punten schrijven voor afgeronde opdrachten in de leeromgeving hygiënisch werken! De opdrachten zijn gebaseerd op het principe intercollegiale toetsing en vergroten jouw deskundigheid en professionaliteit op het gebied van hygiënisch werken, infectiepreventie en antibioticaresistentie.

Klik om direct aan de slag te gaan.

Deel jullie successen!

Als je met je team aan de slag gaat om hygiënischer te werken, is het goed om jullie successen te delen in de organisatie. En dat hoeven echt niet alleen maar grote successen te zijn. Ook kleine stappen – zoals het reinigen van smartphones of elkaar aanspreken – zijn het delen waard. Het is ook leuk voor jezelf en voor je team. Niet alleen om anderen te ‘besmetten’, maar ook om trots te zijn op je eigen inspanningen. En dat dan te delen. Hoe je dat doet? We zetten 5 tips voor je op een rij.

  1. Motiveer andere teams. Deel jouw prestaties, ontwikkelingen en successen met je collega’s door een bericht te plaatsen op intranet. Waar zijn jullie mee bezig? Welke stappen hebben jullie al gezet? Of waar willen jullie je nog in verbeteren? Vertel het je collega’s van andere teams en locaties en inspireer en motiveer hen om ook zelf aan de slag te gaan.
  1. Maak een hygiëne nieuwsbrief. Zorg ervoor dat al jouw collega’s als eerste op de hoogte zijn van jouw hygiënesucces van deze week door een hygiëne nieuwsbrief te versturen.
  1. Maak jouw succes op locatie zichtbaar. Hang een groot prikbord op waar je foto’s deelt over wat je als team hebt bereikt en wat jullie hebben gedaan. Zo zien jullie zelf en de organisatie in één oogopslag wat voor overwinning(en) jullie al hebben behaald. Hoe klein of groot dan ook.
  1. Maak een video. Maak met je team een video waarin je laat zien wat jouw succes is. Deel deze video via intranet. Of maak er een wedstrijd van! Ieder team deelt zijn succes van de afgelopen maand, deelt zijn video en het grootste succes (of de leukste video?) wordt beloond met een taart of pak koekjes voor jouw team.
  1. Deel je succes met de centrale infectiepreventiecommissie. Werken er in jullie organisatie verschillende teams aan het verbeteren van hygiënisch werken? Zorg dan dat alle teams hun successen delen met de centrale infectiepreventiecommisie (CIP). Zij maken een overzicht van alle successen die zijn behaald in een maand en verspreiden dit verder in de organisatie, bijvoorbeeld via e-mail, nieuwsbrief, intranet of flyer.

Bron: Resistentiepreventie