Pad tot huidige pagina

HIP nieuws september 2019

10 september 2019

HIP nieuws september 2019

Lijst


Lijst

Deze nieuwsbrief verschijnt 4 keer per jaar en houdt u op de hoogte van leuke, nieuwe en interessante ontwikkelingen op het gebied van voedselveiligheid, hygiëne in zorginstellingen en legionellapreventie.

Heeft u tips voor de redactie, stuur dan een e-mail naar hygiene@ggd.amsterdam.nl.


Minisymposium 1 oktober 2019: BRMO, dat doe je ZO!

De samenwerkende teams StreekLab, Infectieziektebestrijding en Hygiëne & Inspectie van de GGD Amsterdam organiseren samen op dinsdagmiddag 1 oktober een minisymposium.

Lees verder >


De GGD AppStore: gebruik je die al?

GGD AppStore is een gezamenlijke dienst van alle 25 GGD’en GGD-GHOR Nederland, waarbij wordt samengewerkt met kennisinstituten en patiënten- en consumentenorganisaties.

Lees verder >


Hoe maak je infectiepreventie leuk? Speel het spel!

Staat bij jullie hygiëne en infectiepreventie ook standaard op de agenda van het werkoverleg? En merk je dat het niet altijd iets oplevert omdat het niet altijd even spannend of zelfs saai is?

Doe dan een spel samen met je team!

Lees verder >


6 vieze bronnen (in het verpleeghuis)

‘Smartphone is het nieuwe vaatdoekje’ kopte de NOS eerder en dat stond een jaar geleden ook in onze HIP-nieuwsbrief. Niet alleen de smartphone is een bron van bacteriën, ook de deksels van afvalemmers en waszakhouders kunnen bacteriën bevatten.
Zélfs de snoeppot met onverpakte snoepjes is niet veilig.

Lees verder >


Antibioticabeleid en het PPO: wat levert het op?

In verpleeghuizen is het over het algemeen goed gesteld met de antibioticaresistentie. Omdat de problematiek rondom antibioticaresistentie de komende jaren naar verwachting verder toeneemt, moet er blijvende aandacht zijn voor goede hygiënemaatregelen en verstandig gebruik van antibiotica.

Lees verder >


Festival? Handen wassen!

Dagen niet douchen, met z’n allen in een kleine tent en je behoeften doen op een dixi. Hoe fijn en feestelijk een festival ook mag zijn, heel schoon voel je je na drie dagen ‘festivallen’ meestal niet. De Universiteit Utrecht heeft tijdens de Zwarte Cross onderzocht hoe vies festivalhanden nu écht zijn.

Lees verder >


Controle op voedselveiligheid schiet te kort

De manier waarop de voedselveiligheid in Nederland gecontroleerd wordt, schiet tekort. Risico’s worden niet of te laat ontdekt, doordat ze niet gestructureerd in kaart worden gebracht en beoordeeld. Daardoor kunnen mensen onnodig ziek worden, schrijft de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) in hun rapport.

Lees verder >


Veiligheidswaarschuwingen NVWA

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) brengt regelmatig berichten met veiligheidswaarschuwingen uit als er een gevaar dreigt voor consumenten ten aanzien van een product. Dat doen zij via de website, via social media en via de mail en daar kan hele nuttige informatie tussen zitten!

Lees verder >


Lijst

Aan- of afmelden voor de HIP nieuwsbrief kunt u doen op deze pagina.