Lees verder: GGDappstore

9 september 2019

GGD AppStore is een gezamenlijke dienst van alle 25 GGD’en GGD-GHOR Nederland, waarbij wordt samengewerkt met kennisinstituten en patiënten- en consumentenorganisaties.

Veel gezondheidsapps

Volgens diverse schattingen zijn er wereldwijd meer dan 100.000 apps die beweren je gezondheid te bevorderen en dat aantal groeit nog dagelijks. De meeste apps zijn gratis of voor een klein bedrag te downloaden in de standaard appstores. Er is al heel veel aanbod, maar de juiste app vinden in bijvoorbeeld de appstores van Apple, Google of Windows valt niet mee. En er is nauwelijks iets bekend over de betrouwbaarheid en effectiviteit van al deze apps. Slechts enkele medische apps, die in medische behandelingen worden ingezet, zijn gevalideerd.

Transparante toetsing

Kort en bondig is het idee van de GGD-Appstore: een zorgvuldige, onafhankelijke en transparante toetsing van gezondheids-apps door deskundige GGD-professionals. Het oordeel wordt gebaseerd op een zorgvuldige toetsingsprocedure. Zo worden de apps en websites in ieder geval op gebruiksvriendelijkheid, functionaliteit, privacy, betrouwbaarheid en onderbouwing onderzocht. Alleen die apps die voldoen aan de door de GGD opgestelde criteria worden in de GGD AppStore geplaatst én voorzien van een herkenbaar vignet.

Ook op zoek naar een passende gezondheidsapp? Kijk dan in de GGD AppStore!