Lees verder: NVWA veiligheidswaarschuwingen

9 september 2019

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) brengt met regelmaat berichten met veiligheidswaarschuwingen uit als er een gevaar dreigt voor consumenten ten aanzien van een product.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) brengt regelmatig berichten met veiligheidswaarschuwingen uit als er een gevaar dreigt voor consumenten ten aanzien van een product. Dat doen zij via de website, via social media en via de mail en daar kan hele nuttige informatie tussen zitten.

Eieren met code 3-ES-4624944A

Een van de laatste waarschuwingen ging over eieren met het stempel 3-ES-4624944A. De NVWA heeft van deze partij eieren uit Spanje vastgesteld dat ze met Salmonella zijn besmet en adviseert om deze niet te eten. Consumptie van een product met de salmonella-bacterie kan, indien niet door en door gegaard, koorts, buikpijn en diarree veroorzaken binnen 6-48 uur na consumptie. Dit geldt vooral voor jonge kinderen, ouderen, mensen met een lage weerstand en zwangere vrouwen.

Wil je ook een bericht krijgen als er iets mis is met een product? Meld je dan aan via de website van de NVWA voor de veiligheidswaarschuwing(en).