Lees verder: Spel

Staat bij jullie hygiëne en infectiepreventie ook standaard op de agenda van het werkoverleg? En merk je dat het niet altijd iets oplevert omdat het niet altijd even spannend of zelfs saai is?

Doe dan een spel samen met je team!

De strijd tegen de bacterie

Het doel van het spel is dat de zorgteams proberen zoveel mogelijk mensen te redden. De voorbereiding van het spel is ongeveer 30 minuten en het spel zelf duurt ongeveer 45 minuten.

Het spel is te vergelijken met een escaperoom. De teams krijgen 30 minuten om 3 opdrachten te vervullen. Tijdens het vervullen van de opdrachten worden de teams continu gestoord door nieuwe richtlijnen of opdrachten. Voldoe je niet aan de nieuwe richtlijn, dan geeft de hygiënepolitie je een bacteriekaartje en stuurt je 1 minuut naar de isolatiekamer. Bij elke goed uitgevoerde opdracht krijg je een getal. De drie getallen bij elkaar opgeteld vormen het uiteindelijke aantal geredde mensenlevens van dat team. Klik hier voor alle informatie rondom dit spel.

Klaar voor je werkdag

Wellicht heb je niet altijd voldoende tijd om een heel spel met elkaar te spelen, maar zoek je wel manieren om toch op een leuke manier de hygiëne onder de aandacht te brengen. Doe dan een korte check bij elkaar om de persoonlijke hygiëne op de afdeling aan het begin van de dag in beeld te brengen. Gebruik hiervoor de poster ‘Klaar voor je werkdag’; ga zo met elkaar in gesprek en start de dag goed. Klik hier voor meer informatie en tips.

Bron: Resistentiepreventie.nl