Praten over mannenseks

Diverse services eMSM

Soa-test

Als je een actief seksleven hebt kan het belangrijk zijn je regelmatig te laten testen op soa. Op de kliniek word je gratis getest op chlamydia, gonorroe, syfilis en hiv. Meer informatie over testen.

Seks is leuk en fijn maar soms heb je vragen:

  • Is het normaal wat ik doe?
  • Bij wie kan ik terecht voor advies als ik ergens mee zit?
  • Ben ik te veel bezig met seks?
  • Ik vind het heerlijk drugs te gebruiken maar begeef ik me niet op het randje?
  • Ik kan moeilijk nee zeggen tegen iemand.
  • Ik heb te maken gehad met seksueel geweld (seksueel geweld is seks tegen jouw zin in).
  • Ik heb een soa en nu moet ik mijn partner waarschuwen, hoe doe ik dat?
  • Waar kan ik informatie over de scene vinden?

De antwoorden op veel vragen weet jezelf misschien al, maar het kan opluchten je gedachten te verwoorden, om erover te praten tijdens de soa-test. Het eMSM kan je helpen met antwoorden en met het maken van gezonde(re) keuzes.

Seksuele gezondheid

Wel of geen condoom? PrEP? N=N? Andere sekstechnieken? Vaker testen? Samen met een hulpverlener bekijk je de strategie die het best bij jou past om je te beschermen tegen soa.
Bevalt de seks? Heb je hier vragen over? Je kan alles bespreken en om advies vragen. Zo kunnen er diverse onderwerpen de revue passeren. Bijvoorbeeld de invloed van je coming out op je seksleven.

Niet naar de poli

Mocht je geen tijd of zin hebben om langs te komen en heb je geen klachten dan kan je online terecht bij de website van man tot man: www.mantotmantestlab.nl.

Outreach

Maandelijks bezoekt een team van verpleegkundigen en vrijwilligers een feest of sekslocatie waar mannen benaderd worden voor een soa test en vaccinatie tegen hepatitis B. Het outreach team is op zoek naar vrijwilligers die willen meehelpen met activiteiten op locatie.

Bekijk hier de agenda en locaties.

Party and play (PnP) Chemseks

Op donderdagavond kun je zonder afspraak terecht met vragen, of als je wil praten over drugs tijdens seks. Het gesprek is met getrainde ervaringsdeskundigen. Er kunnen informatie en ervaringen worden gedeeld maar er is geen sprake van therapie of psychische zorgverlening.

Praten met een professional over psychosociale problemen

Psychosociale gezondheid: elke laatste donderdagavond van de maand is een roze professional van de GGZ in Geest aanwezig bij de Soa poli van de GGD Amsterdam. Je kan een ori├źnterend en informerend screeningsgesprek krijgen over geestelijke gezondheid, homoseksualiteit, spanning, stress, eenzaamheid etc.

De screeningsgesprekken zijn gratis (niet ten koste van je zorgverzekering) en anoniem.