Vrijwilligers

Publieksvoorlichter Man tot Man/GGD Amsterdam

Sinds 2012 werkt de GGD Amsterdam met publieksvoorlichters die op vrijwillige basis naar Amsterdamse feesten, fetisj evenementen en festivals gaan om seksuele voorlichting geven aan MSM. Dit doen zij met een frequentie van gemiddeld twee keer in de vier weken.

Bij een voorlichtingsactie is het doel om MSM aan te spreken en voorlichting te geven over een bepaald onderwerp. We informeren MSM over hiv en soa’s en ‘veilige(re) seks’. We verwijzen ze naar de sociale kaart, en wijzen ze op de testfaciliteiten in de stad. Hierbij delen wij ook vaak condooms en glijmiddel (gadgets) uit. De publieksvoorlichters zijn getraind in motiverend gespreksvoering en gaan op een respectvolle wijze gesprekken aan. Bij sommige evenementen werken wij ook samen met onze zusterorganisatie Pink Unity. Zij geven voorlichting over bewust middelengebruik en veiliger seks gedrag.

De publieksvoorlichters werken samen met verpleegkundigen van de GGD Amsterdam om soa testen en ook vaccinaties voor hepatitis B aan te bieden. Hier vind je het rooster voor het aankomend kwartaal.

Wil je ook vrijwilliger worden? Stuur een mail naar jillidge@ggd.amsterdam.nl.